Camerista care îl acuză pe Dominique Strauss-Kahn ar putea fi deportată

Camerista care îl acuză pe Dominique Strauss-Kahn ar putea fi deportată

Camerista care l-a acuzat pe Dominique Strauss-Kahn de agresiune sexuală ar putea fi acuzată de sperjur sau chiar deportată din Statele Unite, dacă se va dovedi că a mințit în fața instanței, sub jurământ.

Femeia în vârstă de 32 de ani care a declanșat tot acest scandal a devenit, în ultimele trei zile, ținta presei americane, după ce procurorii din New York au mărturisit, vineri, că declarațiile sale par tot mai mult cusute cu ață albă, iar credibilitatea sa ca martor este pusă la îndoială, scrie ziarul Telegraph.

Câteva tabloide americane au desființat imaginea de victimă a cameristei, susținând că aceasta oferea servicii sexuale pentru oaspeții hotelului Sofitel, în schimbul unor sume de bani, și că, probabil, în ziua de 14 mai, fostul șef al FMI a interpretat greșit situația.

Anchetatorii au descoperit și o conversație, purtată de presupusa victimă cu un traficant de droguri din Arizona, după așa-zisul viol, în care aceasta spune: "Stai liniştit. Tipul ăsta are o groază de bani. Ştiu ce fac!". Această convorbire ar fi în contradicție cu acuzația de agresiune sexuală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Profesrul Kevin Johnson, de la Universitatea din California, expert în imigrație, susține că ”Departamentul securității interne ar putea redeschide dosarul de azil al femeii, pe baza faptului că a mințit când și-a depus actele”. ”În ultimă instanță, ea ar putea fi deportată”, a precizat Johnson.