Evenimentul Zilei > International > 5000 de camere de supraveghere cu RECUNOAŞTERE FACIALĂ au fost instalate în Moscova
5000 de camere de supraveghere cu RECUNOAŞTERE FACIALĂ au fost instalate în Moscova

5000 de camere de supraveghere cu RECUNOAŞTERE FACIALĂ au fost instalate în Moscova

Moscova a devenit un oraş controlat datorită tehnologiei de recunoaştere facială. Capitala rusă utilizează tehnologia, ce verifică automat înregistrările instant față de bazele de date cu persoane aflate în urmărire, în 5000 de camere, titrează The Telegraph.

"Sistemul compară chipurile oamenilor cu miliarde de fotografii colectate de pe versiunea Facebook a Rusiei, VKontakte, precum și bazele de date ale poliției și a pașapoartelor".

Cei care răspund de acest proiect au declarat că sistemul cu camere de recunoașterea facială costă în jur de 100 de milioane de dolari pe an.
“Putem recomanda tehnologia pentru orice oraș sau loc public”, a zis Mikhail Ivanov, director executiv al NTechLab. “În principiu suntem de părere că ar trebui implementată în supravegherea video guvernamentală. Toate guvernele au o listă de urmărire.”
“Nu caută persoane ce și-au parcat mașinile în locuri greșite, caută infractori periculoși”, a zis. “Toți știu că camerele se află la intrarea în blocuri sau la metrou și cineva urmărește mulțimea.”

Institutul Național de Standarde și Tehnologie a guvernului american a recunoscut recent că NTechLab deține una din cele mai precise sisteme de recunoaștere facială din lume", potirivit telegraph.co.uk.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: