Evenimentul Zilei > Politica > CINE este „CÂRTIȚA” din CAMERA DEPUTAȚILOR? Scurgerea de INFORMAȚII a pus pe jar PSD
CINE este „CÂRTIȚA” din CAMERA DEPUTAȚILOR? Scurgerea de INFORMAȚII a pus pe jar PSD

CINE este „CÂRTIȚA” din CAMERA DEPUTAȚILOR? Scurgerea de INFORMAȚII a pus pe jar PSD

După ce în presă a apărut o schiță a raportului Comisiei de anchetă a ANRE, Iulian Iancu, liderul corpului parlamentar cere să fie luate măsuri pentru a rezolva situația. Solicitarea a fost adresată Biroului permanent al Camerei Deputaților, având în vedere natura confidențială a datelor din raport.

Deputatul PSD este cu adevărat îngrijorat de această situație, conform agerpres.ro.

 

 

„Am avut pe ordinea de zi a Biroului permanent un memorandum intern al domnului deputat Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de anchetă privind activitatea ANRE. Este o comisie specială, cea cu ANRE, iar în regulamentul lor de funcţionare au stabilit cu toţii, de comun acord, că până în momentul în care raportul are forma finală şi este dat şi publicităţii, având un caracter confidenţial, să nu fie făcut public.

 

Draftul de raport – nu e forma finală – pe care preşedintele, domnul Iancu, l-a distribuit membrilor comisiei a apărut în presă integral şi acum vrea să ştie cine a încălcat regulamentul pe care tot ei împreună l-au decis. Ce poate să facă Biroul permanent pe actualul regulament? Să trimită către Comisia juridică şi Comisia juridică face o verificare, o cercetare şi ea o să prezinte Biroului permanent concluziile. Am trimis memorandumul către Comisia juridică şi probabil că membrii comisiei vor fi întrebaţi dacă au dat ei sau nu”, a afirmat Georgian pop, secretarul Camerei Deputaților, la finalul ședinței Biroului permanent al Camerei.

 

În memorandumul elaborat pentru conducerea Camerei, Iancu cere implementarea unor măsuri, accentuând „existenţa unor scurgeri de informaţii cu caracter confidenţial în mediul public, prin încălcarea dispoziţiilor legale, şi posibilitatea ca şi alte date şi informaţii care au fost primite la comisie, date cu caracter confidenţial, nedestinate publicităţii, să ajungă la terţe persoane”.