Evenimentul Zilei > Social > Calvar low cost la Otopeni si Baneasa

Calvar low cost la Otopeni si Baneasa

Bilantul frigului.

Drumuri inchise. Cinci drumuri nationale erau inca inchise traficului rutier, aseara. Autostrada Soarelui a fost deszapezita partial, pe tronsonul Bucuresti – Lehliu. Potrivit politiei, au ramas blocate DN 41 (Oltenita – Giurgiu), DN 65 A (Turnu Magurele – Rosiori de Vede), DN 38 (Agigea – Negru Voda), DN 3C (Constanta – Ovidiu), DN 5A (Adunatii Copaceni – Hotarele).

Haos in aeroporturi. Protectia Consumatorilor s-a sesizat din oficiu in cazul pasagerilor de pe aeroportul din Otopeni, ale caror curse aeriene au fost anulate. De ieri, inspectorii au inceput controale la companiile aeriene. Companiile aviatice risca amenzi cuprinse intre 300 si 2.500 de lei pentru fiecare pasager. In functie de numarul de ore de intarziere si de distanta zborului, pasagerii trebuie sa beneficieze de masa si cazare, dar si de despagubiri in bani. Ieri, la pranz, aproximativ doua sute de pasageri pentru curse spre Londra si Viena erau blocati de zeci de ore la Otopeni. Alte zeci de persoane, care au ajuns la Bucuresti cu zboruri low cost pe aeroportul din Baneasa, isi mai asteapta inca bagajele.

Soferi amendati. Aproape 500 de soferi s-au ales cu amenzi totalizand 100.000 de lei, joi si vineri, dupa ce si-au parcat masinile pe principalele bulevarde ale Capitalei, impiedicand astfel interventia utilajelor de deszapezire. 161 de soferi au fost sanctionati pe loc, iar masinile altor 324 au fost filmate, urmand ca, in zilele urmatoare, proprietarii sa primeasca acasa procesele-verbale de amenda.

Constanta, judet paralizat. In urma valului de ninsori din ultimele zile, 40 de localitati din judetul Constanta sunt nealimentate cu energie electrica, 12 localitati sunt izolate, iar toate drumurile judetene sunt blocate. Ambulantele intervin cu mare dificultate, de aceea doua femei din satul Baltagesti au nascut ieri acasa.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News