De asemenea, Tăriceanu a reiterat o serie de critici dure la adresa procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, despre care a gafat, susținând că aceasta s-ar afla în subordinea Ministerului Justiției.

Nu mă mai interesează deloc funcția de premier. Nu, chiar deloc. De ce? Fiindcă retrăim anii 1950. În acei ani, toate elitele politice au fost băgate la închisoare. Același lucru se întâmplă și acum. Suntem în fața unei situații de nemaiîntâlnit în alte țări europene civilizate. Există o vânătoare. Foști exponenți ai guvernelor sunt luați în cătușe și târâți la închisoare”, a apreciat Călin Popescu-Tăriceanu.

Obiectivul principal: intrarea ALDE în Parlament

Totodată, președintele Senatului a subliniat că obiectivul său fundamental este accederea ALDE în Parlament, în urma alegerilor parlamentare din toamnă: ”Singura mea ambiție este ca ALDE să fie reprezentat în viitorul Parlament (…) Altceva nu îmi doresc (…) În acest sens, rezultatul înregistrat de ALDE la locale este încurajator (…) Obiectivul meu strategic este intrarea ALDE în Parlament.”

Gafa lui Tăriceanu

De asemenea, Tăriceanu a reiterat toate criticile obișnuite la adresa procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, pe care a criticat-o dur pe motiv că elaborează statistici cu politicieni trimiși în judecată sau arestați.Tăriceanu a comis însă o gafă, susținând în direct că Laura Codruța Kovesi s-ar afla în subordinea Ministerului Justiției, ceea ce nu este adevărat.

 

Te-ar putea interesa și: