Călin Georgescu, susținere masivă și pe Facebook. Avalanșă de comentarii și multe profiluri fictive
- Mădălina Sfrijan
- 13 decembrie 2024, 09:18
După scandalul de pe Tik Tok, campania lui Călin Georgescu a ajuns și pe Facebook. Candidatul suveranist este promovat intens de numeroase pagini, dar și de susținători. O parte dintre profilurile care postează mesaje legate de acesta ar fi fictive.
Campania lui Călin Georgescu, mutată pe Facebook
Numărul profilurilor care postează mesaje de susținere pentru latura extremistă a crescut semnificativ. În ultimele săptămâni, tot mai multe pagini de Facebook publică mesaje legate de Călin Georgescu, George Simion sau Diana Șoșoacă.
La o analiză amănunțită, se poate observa că o parte dintre acestea sunt, de fapt, fictive. În spatele lor ar fi un mecanism se administrare a unor pagini cu identitate falsă.
Promovare masivă
După anularea primului tur, majoritatea videoclipurilor pe care Georgescu le avea pe Tik Tok au fost șterse. De altfel, campania sa pare să se fi mutat pe Facebook, având în vedere că acesta este intens promovat masiv.
În acest sens au apărut dovezi inclusiv pe pagina de Facebook a ziarului Adevărul. La articolele despre candidatul independent au apărut numeroase comentarii scrise după același tipar. Mai mult, în spatele acestora nu s-ar afla persoane, ci un mecanism bine pus la punct. În comentarii apar des expresii precum „Susțin Călin Georgescu” și „Votez Călin Georgescu”.
Create după un anumit tipar
Profilurile care publică astfel de mesaje nu conțin fotografii autentice sau datele personale ale utilizatorului. De asemenea, la secțiunea „regiune” apar Statele Unite sau chiar Australia.
Totodată, candidatul suveranist este susținut și de anumite pagini de știri. Un exemplu în acest sens este WS24, unde se presupune că apar știri independente.
De altfel, numele acesteia a fost schimbat de două ori în ultimele luni, arată România TV.
Un alt detaliu legat de numeroasele profiluri care îl susțin pe candidatul suveranist este legat de numărul de prieteni. În majoritatea cazurilor, acesta este mai mic de 30.