Evenimentul Zilei > International > Probleme rasiale stranii în California: Marşul femeilor ANULAT fiindcă acestea sunt PREA ALBE
Probleme rasiale stranii în California: Marşul femeilor ANULAT  fiindcă acestea sunt PREA ALBE

Probleme rasiale stranii în California: Marşul femeilor ANULAT fiindcă acestea sunt PREA ALBE

Organizatorii Marşului femeilor din comitatul Humboldt, California, au anunţat surprinzător că au amânat evenimentul local din 19 ianuarie fiindcă participantele sunt în majoritate albe.

Într-o declaraţie pe Facebook, grupul a declarat că a preferat să nu participe la al treilea marş anual ''după numeroasele convorbiri între Grupul local pentru schimbări sociale şi participantele la Marş'', spunând că vor lucra la problema ''extinderii reprezentării din sânul comitetului organizator''.

''Până acum, participantele erau în marea majoritate albe şi nu erau reprezentate mai multe puncte de vedere în sânul comunităţii noastre'', se spune în  comunicat. ''În loc să meargă înainte în absenţa mai multor voci semnificative, echipa organizatoare va lua un răgaz studiind cum să continue mai departe''. Grupul comitatului Humboldt s-a declarat mereu interesat să organizeze un eveniment precum Marşul şi a considerat ca acesta să se desfăşoare pe 8 martie cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii. ''Uitând'' să spună vreun cuvânt despre compoziţia populaţiei locale. 

Unii adepţi de pe Facebook au spus că sunt foarte dezamăgiţi pentru decizia luată. ''Sunt foarte întristat că data Marşului se amână'', a declarat David Holper. ''Nu este cazul să întindem mâna grupurilor minoritare şi să facem evenimentul mai inclusiv? Voi fi foarte onorat să vă ajut''.

Alţii au subliniat că această  comunitate din nordul Californiei, care numără în jur de 137.000 de persoane şi care este situată aproape de graniţa cu Oregon, este în majoritate compusă din albi. Femeile din Biroul de recensământ au arătat că acest comitat este compus din 74% Albi non hispanici, 12% Hispanici, 6% Indieni din America, 2% Asiatici şi 1% Negri.

''Am fost obligată să fiu cinstită'', a spus Amy Sawyer Long. ''Eu înţeleg că se doreşte un grup diversificat. Păi noi trăim într-o zonă populată predominant cu albi…putem să nu  ne mirăm de decizia de anulare? Rasa are mai puţină importanţă, oameni doresc doar ca vocea lor să fie auzită. Toţi avem aceleaşi probleme''.

Marşul Naţional al femeilor trebuia să se desfăşoare pe 19 ianuarie la Washington DC, dar în acelaşi timp comitatele locale îşi organizează propriile marşuri. Alte grupări de femei ca March On şi Alianţa Marşului feminin au organizat oricum evenimente şi s-au organiat ca o soluţie împotriva preocupărilor antisemite, notează The Washington Times.