Copilăria lui Andrei Munteanu, din comuna Frumușani ,județul Călărași, înseamnă vizite periodice la spital și multe injecții. Starea băiatului de doi anișori se înrăutețește. Acesta suferă de o malformație gravă care îl împiedică să se joace cu alți copii și să meargă ca cei de vârsta lui.

Supranumit micuțul Ahile, după celebrul erou grec, Andrei încă se luptă cu dureri chinuitoare și operații periodice, care să îi mai aline puțin suferința. Starea lui se înrăutățește de la o zi la alta, iar părinții și bunicii sunt disperați. Băiatul are nevoie de tije telescopice Fassier-Duval, care îi vor îndrepta osul și îl vor scăpa de dureri. Cu ajutorul acestor tije, Andrei are o șansă la o viață normală și la o copilărie frumoasă.

Voluntarii campaniei „O șansă copiilor de la țară” au fost impresionați de povestea micuțului și au decis să țină legătura cu familia băiatului. Ultimele noutăți despre Andrei i-au cutremurat.

„Băiatul meu este din ce în ce mai rău, abia l-am externat din spital, pentru că iar i-au făcut operație ca să-i îngroașe tibia. Nu avem tijele că, altfel, am fi scăpat de chin”, spune tatăl îndurerat.

Familia nu are resurse financiare cu care ar putea să suporte operația lui Andrei. Costul operației se ridică la suma de 18. 600 de lei, bani pe care familia nu are de unde să îi procure. Salariul tatălui, angajat la Vulcanizare, îi ajută să se întrețină, iar bunicii nu mai au la cine să apeleze. Doctorul Ulici, medicul care se ocupă de cazul copilului, spune că Spitalul „Grigore Alexandrescu” nu are resursele necesare pentru a procura tijele. Acum, băiatul este cu piciorul în gips. Se uită trist la căprițele cu care se juca înainte și plânge pentru că nu are voie să meargă și pentru că îl doare. Nu înțelege de ce totul în jurul lui se rezumă la durerea din picior.


Copilul este trist pentru că nu se mai poate juca în curte, cu animalele

Cum puteți ajuta

  • Contactați echipa „O șansă copiilor de la țară” la adresa de email [email protected] sau la numărul de telefon 0730.660.424.
  • Depuneri în contul RO 70 BRDE 445 SV 90385294450, deschis la BRD, agenția Beller, de Asociația Română a Pro fe sioniștilor Mass Media, împuternicit Silviu Ionescu CUI 28373727. Pentru străinătate se folosește Swift BRDEROBU.
  • Donațiile prin Paypal se fac pe adresa [email protected]

300 de kg de lapte pentru bebeluși

Tot în județul călărășean, cu ajutorul campaniei „O șansă copiilor de la țară”, am putut să ajutăm mamele cu copii foarte mici și fără posibilități. Danone, prin Ana Maria Zaharia, ne-a ajutat cu 300 de kg de lapte praf, pentru bebeluși, oferindu- le o șansă copiilor de la țară. În paralel cu acțiunea de întrajutorare, voluntarii „O șansă copiilor de la țară” au organizat un spectacol cu 600 de elevi, invitați din toate școlile din Frumușani. A fost vorba de dans,muzică și magie, iar celor din Frumușani le-a plăcut atât de mult încât vor și ei să devină voluntari.