Călătoriile cu trenul ar putea fi mai ieftine. Care sunt condițiile

Călătoriile cu trenul ar putea fi mai ieftine. Care sunt condițiile CFR Călători va emite, de la 1 ianuarie 2024, abonamentele săptămânale şi lunare exclusiv în format digital. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Călătoriile cu trenul ar putea fi ieftinite. Mai exact, Ministerul Transporturilor propunere ca, pentru distanțe mai scurte de 40 de kilometri, prețul biletului de tren să scadă pentru că nu este nevoie de rezervare. Și nu e totul, ministerul dorește ca și tariful de rezervare a locului să fie variabil, în funcție de distanța parcursă.

Călătoriile cu trenul, mai ieftine. Ce mai propune Ministerul Transporturilor

Ministerul Transporturilor propune ca rezervarea locului să nu mai coste 5,5 lei, ci să fie calculată în funcție de distanța parcursă, dar nu să depășească suma de acum. Ministerul Transporturilor ia în calcul ca, pe distanțe sub 40 de kilometri, prețul biletelor să scadă. Acest lucru se poate realiza deoarece nu va mai fi nevoie și de rezervarea unui loc în tren.

În acest sens, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a emis un proiect de act normativ privind „aprobarea tarifelor care pot fi percepute de operatorii de servicii publice pentru serviciile de transport feroviar public de călători care fac obiectul obligației de serviciu public”.

De asemenea, și pentru transportul bicicletelor, prețul biletelor ar varia în funcție de distanță. Adică nu va fi mai mult de 25 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Expres Intercity, Gheaţă, Trenuri, TrenCălătoriile cu trenul ar putea fi ieftinite.

Cât ar putea costa un bilet de la Predeal la Brașov

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a anunţat deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a acestui proiect de act normativ. Potrivit proiectului, pentru un bilet la un tren Interregio, de la Predeal la Brașov, un călător va trebui să plătească 12 lei, în loc de 17,5 lei, prețul de acum.

Gara, Winterthur, Nuia A ÎntrerupeCălătoriile cu trenul ar putea fi ieftinite.

La trenurile IR tariful de rezervare loc ar urma să fie de 2 lei la clasa 2 pentru călătorii de sub 100 km, de 2,5 lei pentru distanțe între 101 și 250 km și ar fi 4,5 lei la peste 500 km.

La trenurile IC tichetul de rezervare loc ar urma să fie 4,5 lei pentru clasa a 2 a, indiferent de distanță.

În ceea ce privește prețul locului în funcție de distanța călătoriei și aici lucrurile sunt în discuție. Tariful pentru loc va depinde de distanța parcursă și, astfel, cei care vor face un drum de 100 de kilometri vor plăti un preț mai mic pentru rezervarea locului decât cei care vor să parcurgă o distanță de 400-500 de kilometri. Proiectul este în dezbatere, informează clubferoviar.ro.