Evenimentul Zilei > Actualitate > CĂLĂTORIE în TIMP! Cum arăta SUA înainte să PREIA CONTROLUL asupra LUMII – Galerie FOTO
CĂLĂTORIE în TIMP! Cum arăta SUA înainte să PREIA CONTROLUL asupra LUMII – Galerie FOTO

CĂLĂTORIE în TIMP! Cum arăta SUA înainte să PREIA CONTROLUL asupra LUMII – Galerie FOTO

Istoria Americii a început cu sosirea primilor imigranți din Asia peste strâmtoarea Bering, cu aproximativ 14.000 de ani în urmă, urmărind turme de animale pentru vânătoare, în America.

Acești indieni americani au lăsat urme ale existenței lor prin petroglife și alte materiale arheologice. Este estimat că 2,9 milioane de oameni au locuit pe teritoriul care astăzi aparține Statelor Unite, înainte de diminuarea lor numerică ca urmare a epidemiilor cauzate de boli infecțioase, care au sosit în America prin intermediul călătorilor europeni (cu toate că există dubii despre numărul lor exact).

Au existat și societăți avansate, de exemplu Anasazi din sud-vest, sau Indienii de Păduri (Woodland), care au construit centrul Cahokia, situat lângă St Louis, care a avut o populație de 40 în anul 1200 î.e.n.

Galeria FOTO oferită de EVZ readuce în prim-plan o perioadă demult uitată, una în care bărbații arătau și se purtau diferit față de cee ace vedem astăzi.