Poliţia a fost sesizată în legătură cu acest incident la numărul de urgenţă 112, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei doi copii, cu vârstele de 11 şi 14 ani, au dus câinele pe acoperişul blocului, de unde l-au aruncat în gol. Animalul a murit strivit de trotuar, iar cazul face obiectul unui dosar de cercetare penală, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

În momentul sosirii poliţiştilor la faţa locului, cadavrul câinelui nu se mai afla pe trotuar, deoarece fusese aruncat la gunoi.

„În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de ucidere a animalelor cu intenţie, fără drept. Autorii au fost identificaţi. Părinţii minorilor au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii 61/1991, pentru nesupravegherea minorilor”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Zilele trecute, un alt copil, în vârstă de 13 ani, dintr-o localitate din Mureș, a omorât un cățel lovindu-l de mai multe ori cu o lopată. Animalul ar fi fost găsit pe câmp, de copii, care l-au adus în curtea gospodăriei. Băiatul care l-a omorât s-ar fi înfuriat pentru că animalul a mâncat un pui de găină. În timp ce el lovea, sora sa mai mare filma, cu un telefon mobil, scena de o cruzime fără margini şi se amuză împreună cu alţi fraţi, pe seama suferinţei animalului.

Imaginile au fost distribuite, mai apoi, pe rețelele de socializare și au scandalizat sute de oameni din întreaga țară.

După ce imaginile cu uciderea puiului de câine au ajuns pe internet, poliţiştii au deschis un dosar penal şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ucidere a animalelor cu intenţie, faptă prevăzută de legea nr. 205 privind protecţia animalelor.

Cruzimea a intrat și în atenția ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, care, într-o postare pe Facebook, a anunțat că va urmări cu atenţie acest caz.Totodată, ministrul a spus că a adoptat un căţel şi caută stăpâni pentru fraţii acestuia şi pentru o cățea care ar fi fost înfometată și bătută.