Cadouri pentru Barbra Streisand

Cadouri pentru Barbra Streisand

RECUNOAŞTERE. Pentru a marca cei 67 de ani pe care artista îi va împlini luna aceasta, marile case de producţie internaţionale şi editurile anunţă albume de colecţie şi ediţii aniversare.

Barbra Streisand, declarată „cea mai bună cântăreaţă a secolului XX”, deţinătoare a două Premii Oscar, a nouă Globuri de Aur, a 13 trofee Grammy, a peste 50 de Discuri de Aur şi 30 de platină pentru cele peste 60 de albume înregistrate până acum, împlineşte, luna aceasta, 67 de ani.

Cu această ocazie, artistei i se dedică primul album de fotografii, care-i ilustrează viaţa şi care a fost lansat internaţional la sfârşitul săptămânii trecute. „Sunt simplă, complicată, generoasă, egoistă, neatrăgătoare, dar frumoasă, leneşă, dar foarte motivată”, a spus cândva Streisand. Aceste „calităţi” au transformat- o în una dintre legendele showbizului mondial.

Ea evoluează de aproape 40 de ani în cea mai grea categorie de artişti: cea a multi-talentelor cu succes. Barbra Streisand este cântăreaţă, actriţă, regizoare, compozitoare, scenaristă şi autoare. Iar fiecare dintre activităţile sale au fost răsplătite de-a lungul timpului cu premii. În 1963, ea debutează cu albumul „The Barbra Streisand Album”, care îi aduce prompt două Premii Grammy.

Ne puteți urmări și pe Google News

În 1968 face prima încercare pe marele ecran, cu filmul „Funny Girl”, pentru care încasează primul Oscar şi primul Glob de Aur. În 1983, după 12 apariţii în calitate de actriţă, Streisand trece de partea celalaltă a camerei de filmat şi regizează, scrie scenariul, produce şi preia rolul principal în filmul „Yentl”. Însuşi marele regizor Steven Spielberg a fost impresionat de prestaţia ei şi a apreciat filmul drept „o operă de artă de mare excep ţie”, realizare recompensată, de altfel, cu un Glob de Aur pentru regie.

Mai căutată decât The Beatles şi Rolling Stones

De-a lungul carierei, Streisand şi-a demonstrat forţa creatoare, iar recunoştinţa a fost pe măsură. Pe lângă colecţia de trofee care i s-au decernat, succesul ei comercial este legendar. A vândut mai multe albume decât The Beatles şi Rolling Stones, clasându-se pe locul al doilea în topul tuturor timpurilor (All-Time-Charts), unde este surclasată doar de Elvis Presley. Streisand este, de asmenea, şi prima femeie care a primit un Oscar pentru compoziţia unei melodii de film, piesa „Evergreen”, care a făcut parte din coloana sonoră a fil mului „A Star Is Born”, din anul 1967. În acelaşi an, Barbrei i se dedică şi propria stea pe celebrul bulevard Hollywood Walk of Fame.

Începând cu „Yentl”, în centrul operei sale cinematografice artista plasează condiţia evreilor, ea însăşi fiind născută, pe 24 aprilie 1942, într-o familie evreiască din New York. Părinţii Barbrei Streisand, cu numele original Streusand, erau evrei de origine austriacă. Artista de excepţie a excelat prin consecvenţa cu care şi-a urmat nu numai scopul în artă, ci şi cel din viaţă. Succesul ei este descris de citate care, la rându-le, şi-au căpătat celebritatea: „Am reuşit să ajung la Hollywood fără să-mi «aranjez» nici nasul, nici dantura şi fără să-mi schimb numele. De asta sunt foarte mândră”.

ÎN ZODIA MARILOR STARURI

Seria DVD-urilor aniversare, lansată şi în România

Albumul este editat în Germania, la „Schwarzkopf und Schwarzkopf”, din Berlin, şi este coordonat de Nick Yapp, realizatorul unor lucrări despre Marylin Monroe sau Audrey Hepburn. Albumul prezintă o retrospectivă a artistei, de la începuturile sale, din anii ‘60, până la ultimul său turneu, din 2007, ocazie cu care Streisand a susţinut pentru prima dată în cariera sa şi câteva concerte în Europa. În volumul „Barbra Streisand - Fotografien einer Legende”, artista este înfăţişată în poze glamour, pe scenă, dar şi îmbrăcată simplu, în spatele scenei sau la şedinţe foto în exterior.

Alte imagini o arată pe Streisand, care politic este o cunoscută liberală de stânga, alături de John F. Kennedy, Hillary şi Bill Clinton, dar şi cu Regina Angliei sau lângă colegi celebri, precum Sidney Poitier, Liza Minnelli, Sammy Davis Jr. sau Robert Redford.

De asemenea, cu prilejul aniversării a 67 de ani, postul american CBS transmite pe 25 aprilie un concert al artistei din 2006, iar casa de discuri „Universal” anunţă apariţia unei serii de trei DVD-uri, „Barbra Streisand - The Concerts”. Primul DVD redă un concert din Fort Lauderdale, al doilea un concert din Arrowhead Pond din Anaheim (California), iar cel de-al treilea, intitulat „Putting it To ghether”, conţine imagini din spa tele scenei din timpul realizării albumului „The Broadway Album”.

Aceste CD-uri includ, bineînţeles, şi nemuritoarele piese interpretate de Streisand, precum „The Way We Were” (1973), „Woman In Love” (1980) sau „You Don’t Bring Me Flo wers” (1978). Seria va fi disponibilă şi pe piaţa din România. La sfârşitul acestei săptămâni va fi lansat primul DVD, la preţul de 59,9 lei.