Evenimentul Zilei > Social > Cadou de la Guvern pentru Spitalul Județean Constanța: Aparat RMN și Computer Tomograf
Cadou de la Guvern pentru Spitalul Județean Constanța: Aparat RMN și Computer Tomograf

Cadou de la Guvern pentru Spitalul Județean Constanța: Aparat RMN și Computer Tomograf

Spitalul Clinic Județean de Urgența, Constanța va primi, în acest an, echipamente performante de imagistica medicală, constând într-un aparat de rezonanță magnetică și sistem de arhivare a imaginilor medicale. Presedintele Consiliului Județean Constanța, Marius Țuțuianu, și managerul Spitalului Județean Constanța, Cătălin Grasa, au participat, astăzi, la sediul Guvernului, la semnarea contractelor de achiziție.

Echipamentele vor fi achiziționate de Ministerul Sănătății, cu finanțare din partea Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), in cadrul Proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar. Spitalul Județean de Urgență Constanța va beneficia de un echipament  de imagistică prin rezonanță magnetică și un sistem de arhivare a imaginilor medicale – PACS (tehnologie utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN). Cu ajutorul acestei aparaturi Spitalul  își va reduce considerabil cheltuielile generate de achitarea serviciilor de imagistică către un operator privat, iar banii economisiți vor fi redirectionați către alte secții din cadrul spitalului.

Potrivit președintelui CJC Marius Țuțuianu, “valoarea acestor echipamente este inestimabilă pentru noi, având în vedere că oferă pacienților posibilitatea de a fi diagnosticați mult mai repede și cu precizie mai mare”. Echipamentele vor fi livrate, cel mai probabil, în a doua jumătate a anului, după amenjarea unui spațiu identificat la parterul Spitalului, în apropierea Urgenței. Spațiul pentru CT, RMN și sistemul de arhivare medical, amenajat după procedure stricte,  va deveni operațional, cel mai probabil, până la 1 septembrie. Aparatura achiziționată, va scurta astfel timpii de așteptare pentru pacienți și va duce la scăderea costurilor”, a spus, pentru EVZ, managerul Cătălin Grasa. 

Premierul Mihai Tudose a participat, astăzi, la ceremonia de semnare a contractelor pentru achiziția unor echipamente perforemante de imagistică medicală pentru 33 spitale județene din țară. Împreună cu ministrul Sănătății, Florian Bodog, s-au semnat documente pentru achiziția a 14 echipamente Computer Tomograf (CT), 24 aparate de Rezonanță Magnetică (RMN) și 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN).

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.