Scene de o violență extremă s-au petrecut, duminică, în București, în zona Mihai Bravu. Un taximetrist a fost atacat sălbatic de doi bărbați, care l-au bătut până l-au lăsat inconștient. Scena a fost surprinsă de un trecător, care a filmat și a sunat la 112.

Victima a ajuns la spital de urgență și în acest moment se află în stare gravă. Polițiștii i-au identificat pe cei doi agresori, care i-au furat taximetristului toți banii pe care îi avea asupra sa, și încearcă să le dea de urmă.

Din primele informații, se pare că bătăușii i-ar fi furat încasările unui alt taximetrist, înainte de evenimentul violent. Păgubitul a apelat la un alt coleg, pe care l-a rugat să meargă cu el pentru a da de urma celor doi. Acesta din urmă i-a identificat pe presupușii hoți, pe care a încercat să-i rețină.

„În urma cercetărilor efectuate de Secția 10 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au fost identificate persoanele implicate”, au anunțat reprezentanții Poliției Capitalei într-un comunicat.

În 2011, un taximetrist din București, în vârstă de 59 de ani, a fost omorât de un bărbat, care l-a înjunghiat cu un cuțit. Criminalul a fost identificat de oamenii legii după cinci ani. Ucigașul a comis actul pentru că nu avea bani ca să-și achite cursa, după cum le-a mărturisit polițiștilor, în 2016, atunci când a fost reținut.

„În timpul ăsta și-a continuat viața, s-a angajat ca agent de pază. Nu e clar de ce a comis crima”, spunea unul dintre procurorii care s-a ocupat de acest caz, înaintea audierilor.

Anchetatorii l-au gasit pe criminal cu ajutorul unui bărbat care l-a recunoscut după protretul robot și a anunțat poliția. În tot acest timp, oamenii legii au analizat probele strânse de criminaliști de la fața locului, au triat informațiile din teren și au audiat peste 100 de martori.