Buzaul, pe cai mari

Buzaul, pe cai mari

Gloria Buzau a castigat ieri derby-ul Seriei I a Ligii a II-a la fotbal, cu Petrolul Ploiesti, scor 2-1, si echipa pregatita de Viorel Ion se poate considera cu un picior in prima divizie.

Cu 52 de puncte, buzoienii conduc Seria I, la patru lungimi in fata echipei CS Otopeni si la sase puncte de Petrolul. Etapa viitoare, miercuri, 9 mai, Gloria are un meci usor, in deplasare, cu FC Snagov, formatie care ieri a incasat sapte goluri la Brasov. „Daca batem la Snagov, am promovat”, crede Viorel Ion, antrenorul Gloriei.

Tot in runda urmatoare are loc un alt derby al seriei, Petrolul - CS Otopeni. In Seria I, lupta pentru un loc sub soarele primei ligi se da in continuare intre primele noua clasate. Dupa victoria de la Brazi, Delta Tulcea a egalat la puncte Petrolul, astfel ca trupa antrenata de Constantin Gache e pregatita sa dea marea lovitura.

Victoria Gloriei in fata „gazarilor” a fost sarbatorita la Buzau, petrecerea urmand sa continue azi, la Poiana Pinului, acolo unde, de la ora 13.00, „Vioara” a chemat echipa la un gratar.

Ne puteți urmări și pe Google News

Viorel Ion: „Mai joc trei ani si ma retrag”

EVZ: A facut Gloria pasul decisiv spre Liga I? Viorel Ion: Mai avem un hop, miercuri, la Snagov. Daca batem, putem sa ne consideram promovati.

E Gloria cea mai buna echipa a seriei? In meciul cu Petrolul s-a vazut cine este cea mai buna echipa. Chiar daca i-am batut pe prahoveni, va spun sincer ca as vrea ca Petrolul si Gloria sa promoveze impreuna.

Ti-a fost frica de faptul ca unii dintre elevii tai ar fi putut sa joace pentru Petrolul?Deloc. La Buzau, de doi ani, nu mai exista smecherii.

Atunci de ce ai intrat inca din prima repriza pe teren?Am simtit ca baietii au nevoie de mine. Nu a fost vorba de nimic altceva. Noi nu bagam bani in arbitri, in observatori sau in echipele adverse. Impotriva Petrolului, baietii nici nu au stiut pe ce bani joaca, fiindca nimeni nu le-a promis nimic.

Veti fi totusi premiati, nu? Dupa partida, au venit la vestiar oamenii cu bani care tin la aceasta echipa si au bagat mana in buzunar. Unul a dat o suta, altul - doua sute. Vorbesc aici de o suta-doua de milioane. S-au adunat vreo 650 de milioane de lei, vechi desigur, pe care ii voi imparti la baieti.

Cum vei rezista in Liga I, date fiind aceste conditii?Nu-mi fac probleme. Primaria si oamenii din oras ne vor sustine. Sunt sigur de asta.

Aveti echipa de primul esalon? Fiti atent! Ce spun acum aude tot vestiarul. Baieti, liniste! Vorbesc cu „Evenimentul zilei”. Am o echipa prea buna si nu voi strica omogenitatea ei. Nu suntem la Ceahlaul, care dupa promovare a schimbat lotul, iar acum se intoarce in „B”. Voi aduce 3-4 fotbalisti, si atat!

Tu cat vei mai juca? Am 40 de ani. Ma voi retrage cand Gloria va juca intr-o cupa europeana! Adica peste trei ani. Ii las tricoul cu numarul sapte nepotului meu, care joaca la juniorii Gloriei.

Seria a II-a

Corvinul ataca promovarea

In Seria a II-a, „U” Cluj isi continua marsul triumfal spre prima divizie. Echipa pregatita de Adrian Falub a invins, in deplasare, Industria Sarmei Campia Turzii, scor 2-0. Corvinul Hunedoara a trecut, in derby-ul etapei, de Chimia Ramnicu Valcea si s-a apropiat la doar trei puncte de locul doi. Favoritele la pozitia secunda s-au impiedicat in bloc. Minerul Lupeni a fost invinsa pe teren propriu de FC Caracal, iar Dacia Mioveni a remizat, tot acasa, cu CFR Timisoara, banatenii egaland in minutul 88.