Costel Busuioc, fără noroc: "Pavarotti din Carpaţi", bătut într-o spălătorie pentru că a cerut bon fiscal. Artistul şi-a anulat din concerte

Costel Busuioc, fără noroc: "Pavarotti din Carpaţi", bătut într-o spălătorie pentru că a cerut bon fiscal. Artistul şi-a anulat din concerte

Costel Busuioc, zugravul român care a devenit vedetă după ce a câştigat un show în Spania, a reclamat aseară la Poliţie că a fost bătut într-o spălătorie auto de pe Calea Şagului din Timişoara.

UPDATE 12.50: Şi-a anulat concertele

În această dimineaţă, Busuioc a fost din nou la spital. Are probleme cu urechea stângă. "Am timpanul stâng deplasat şi dureri cumplite în maxilar", a declarat Costel Busuioc. 

"Mi-am anulat concertele pe care trebuia să le susţin în acest sfârşit de săptămână. Durerile sunt prea mari ca să pot cânta", a mai spus Busuioc. Acesta a povestit că sâmbătă şi duminică avea programate două concerte private, în cadrul unor companii, la Cluj şi Timişoara, pe care a fost nevoit să le contramandeze.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acum îşi face griji şi pentru concertele care ar fi urmat să aibă loc săptămânile următoare, pentru că nu ştie dacă se va putea recupera.

UPDATE 11.50: Controale de la ANAF

Garda Financiară Timiş a demarat o acţiune de control la spălătoria unde a fost agresat Costel Busuioc.

În urma cazului mediatizat în care solistul Costel Busuioc a fost agresat la Timişoara pentru că a solicitat bonul fiscal la o spălătorie, Garda Financiară anunţă că s-a autosesizat şi a demarat o acţiune de control la acel agent economic, potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Fiscul avertizează că neemiterea bonului fiscal pentru operaţiunile comerciale efectuate de firmă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenzi cuprinse între 8.000 şi 40.000 lei şi poate atrage după sine suspendarea activităţii societăţii pentru o perioadă de trei luni.

UPDATE 10.00: Cine este agresorul

Poliţia Timiş îl anchetează în acest moment pe Romică Bejanariu, interlopul care l-a bătut pe Costel Busuioc. Surse din cadrul anchetei susţin că acesta a dat deja două declaraţii contradictorii. În primă fază a spus că era acasă în timpul incidentului, apoi că era plecat din Timişoara, la 40 de kilometri depărtare. Presei, Bejanariu a declarat că artistul bănăţean ar fi fost bătut de un angajat al său.

Costel Busuioc povesteşte însă că patronului spălătoriei, Romică Bejanariu, l-a mai agresat, verbal, şi cu altă ocazie. "Cumpăram prăjituri la cofetăria din apropiere, şi m-a înjurat pentru că am parcat maşina în faţa spălătoriei auto", a declarat Busuioc.

Potrivit Poliţiei Timiş, Romică Bejanariu nu a făcut puşcărie, însă figurează în mai multe dosare penale. El este acuzat de răpire şi sechestrare de persoană, şantaj, ameninţări, loviri, violenţe şi ultraj, împotriva unui poliţist care îl ancheta.

UPDATE 1.00: Busuioc a leşinat în secţia de poliţie

Costel Busuioc, cunoscut sub numele de "Pavarotti din Banat", a declarat la poliţie că a mers la o spălătorie auto din zona Calea Şagului din Timişoara, pentru a spăla nişte covoare. El spune că, după ce ar fi cerut bon fiscal pentru serviciul plătit, patronul l-ar fi lovit cu pumnii în faţă şi în spate.

În timp ce se afla la poliţie pentru a depune reclamaţia, lui Costel Busuioc i s-a făcut rău, poliţiştii chemând o salvare care l-a transportat la Spitalul Judeţean din Timişoara, precizează tion.ro. După control, a fost dus şi la Clinica de chirurgie maxilo - facială, pentru investigaţii amănunţite.  Costel Busuioc a depus plângere pentru loviri şi alte violenţe împotriva patronului spălătoriei, pe care îl cheamă Romică Bejenariu, cunoscut şi sub numele de Romică Blondu'. După câteva ore, medicii l-au lăsat pe Busuioc să plece acasă.

Bejenariu, care este o cunoştinţă mai veche a poliţiştilor, având în trecut probleme cu legea, a fost ridicat şi dus la audieri. Acesta susţine că nu el l-a lovit pe cântăreţ. Romică Blondu' le-a spus iniţial poliţiştilor că era acasă şi dormea când a avut loc altercaţia din spălătoria auto pe care o deţine, iar apoi şi-a schimbat declaraţia şi a susţinut că nici măcar nu era în Timişoara când s-a produs incidentul.

Poliţiştii continuă cercetările şi încearcă să afle adevărul în acest caz.