"Nu s-a întâmplat nimic mai mult decât faptul că preşedintele şi-a exercitat atribuţiile constituţionale, într-o situaţie în care se impunea filtrul preşedintelui. Șeful statului şi-a asumat rolul constituţional şi a luat o decizie într-o situaţie care impune o decizie a preşedintelui, dat fiind riscurile pe care le genera propunerea nefasta de premier, avansată de Liviu Dragnea. PSD are tot timpul să facă o nouă nominalizare în acord cu imperativele funcţiei de şef al guvernului României şi mai ales, poate cu mai multă transparenţă şi mai multă asumare politică de către PSD", a explicat Bușoi, într-un comunicat de presă remis EVZ.

Europarlamentarul a adăugat că propunerea social-democraților în persoana Sevilei Shhaideh "nu are nicio legătură cu PSD" și este un fel de fraudă.

"PSD a venit cu o propunere  de premier care nu are nicio legătură cu PSD, este un fel de fraudă – „vrem să guvernăm, dar ne pitim în spatele unui nume necunoscut pe care îl păpuşează cineva din spate”. Este un tip de politică neonestă pe care PSD o continuă, după o campanie care a fost neonestă prin promisiunile avansate de dl Dragnea şi care se va vedea în cele din urmă că nu pot fi realizate", a concluzionat Cristian Bușoi.

Șeful statului a anunțat astăzi, într-o conferință de presă la Cotroceni, că refuză să o desemneze pe Sevil Shhaideh pentru funcția de prim-ministru. 

La consultările cu Iohannis, liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus că nu va mai face o altă nominalizare pentru postul de premier.

Totodată, surse din rândul social-democraților au precizat că vor declanșa procedura de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.