Evenimentul Zilei > Politica > Bușoi: „Dacă prostia ar durea, administrația Firea ar fi în dureri perpetue”
Bușoi: „Dacă prostia ar durea, administrația Firea ar fi în dureri perpetue”

Bușoi: „Dacă prostia ar durea, administrația Firea ar fi în dureri perpetue”

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a precizat, astăzi, că anularea licitaţiei pentru achiziţia a 400 de autobuze reprezintă o dovadă a incompetenţei administraţiei Firea.

 „Nu există dovadă mai clară de incompetenţă a actualei administraţii a Capitalei decât ratarea licitaţiei pentru achiziţionarea a 400 de autobuze din cauza unui viciu de procedură. Ca cetăţean, când auzi că aparatul administrativ ratează o licitaţie importantă (pentru care s-a chinuit 14 luni!!!, din cauză că nu defineşte corect termenul de depunere a ofertelor şi încurcă data de 16 cu cea de 14 august) nu poţi decât să te gândeşti că, dacă prostia ar durea, administraţia Firea ar fi în dureri perpetue”, a precizat Cristian Buşoi, într-un comunicat de presă.

El precizează că „este penibilă” motivaţia referitoare la faptul că instrucţiunile de elaborare a anunţului nu sunt clar explicate în manualul de utilizare al SEAP.

„Modernizarea parcului RATB a fost una dintre promisiunile-cheie ale campaniei Gabrielei Firea şi este greu de explicat de ce i-a luat 14 luni primarului să lanseze o licitaţie de achiziţie. Iar acum, când în sfârşit s-a reuşit finalizarea caietului de sarcini, procedura este anulată pentru că s-au greşit datele de depunere”, a completat el.

„Şi pentru că habarnismul administraţiei Firea este depăşit doar de demagogie, iar declaraţiile sunt făcute doar ca să acopere golurile din acţiunea administrativă, merită amintit ce frumos declara dna primar general acum două luni, pe 13 iunie, cu ocazia conferinţei «Jump to smart 1.0 — Soluţii rapide şi inovatoare pentru România oraşelor inteligent»” (tema conferinţei fiind în totală contradicţie cu ce face administraţia PSD în Bucureşti): «În câteva zile vom fi în măsură să urcăm pe SEAP licitaţia pentru achiziţionatea a 400 de autobuze noi, Euro6, 100 de tramvaie şi 100 de troleibuze. S-a lucrat aproape un an de zile la indicatorii tehnico-economici, la caietul de sarcini. Sunt absolut convinsă că odată cu momentul în care aceste autobuze, tramvaie şi troleibuze vor ajunge la Bucureşti (…) vom putea să spunem că am contribuit odată în plus la a-i determina pe bucureşteni să renunţe la autovehiculul personal»”, a adăugat preşedintele PNL Bucureşti.

În încheiere, Buşoi întreabă „cine asumă responsabilitatea pentru această eroare prostească şi pentru întârzierea celei mai importante achiziţii din mandatul actualei administraţii”.

Primăria Capitalei a decis să reia licitaţia privind cumpărarea unui număr de 400 de noi autobuze pentru transportul public, explicând că oferta iniţială, din 3 iulie, a fost anulată automat de SEAP, din cauza unor „disfuncţionalităţi tehnice”. Primăria arată că a notificat SEAP de prelungirea termenului pentru depunerea ofertelor, însă acesta nu a fost actualizat pe site din cauza „zilelor libere de Sf. Maria”.