Evenimentul Zilei > Politica > Bușoi: Pot înțelege iritarea domnului Dîncu. Orice om de valoare care intră în politică e în defavoarea PSD
Bușoi: Pot înțelege iritarea domnului Dîncu. Orice om de valoare care intră în politică e în defavoarea PSD

Bușoi: Pot înțelege iritarea domnului Dîncu. Orice om de valoare care intră în politică e în defavoarea PSD

Președintele PNL București, Cristian Bușoi, a comentat, luni, în legătură cu declarația vicepremierului Vasile Dîncu, conform căreia premierul Dacian Cioloş le-a transmis miniştrilor din Executiv, că el nu se va înscrie în niciun partid şi nu va da semnal pentru nimeni, iar cei care se vor înscrie pe lista vreunei formațiuni, trebuie să plece din Guvern. Liberalul a spus că înțelege iritarea lui Dîncu, pentru că orice om valoros care intră în politică e în defavoarea PSD, informează Mediafax.

"Faptul că domnul Cioloş doreşte să rămână independent până la alegerile parlamentare, inclusiv la alegerile parlamentare, este un lucru deja foarte cunoscut şi s-a spus public de către domnul Cioloş, nu este nicio dezvăluire", a declarat preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, solicitat să comenteze declaraţia vicepremierului Vasile Dîncu.

Cristian Buşoi a adăugat însă că "iritarea" lui Vasile Dîncu privind posibila candidatură a unor miniştrii pe listele PNL este de înţeles pentru că acest demers ar fi în defavoarea PSD.

"Sigur, pot să înţeleg iritarea domnului Dîncu, pentru că orice om de valoare care intră în politică este în defavoarea PSD, care nu doreşte ca o parte din miniştrii să intre în politică mai ales că opţiunile lor nu sunt înspre PSD, ci înspre partide de pe eşicherul de centru-dreapta şi de dreapta. Cred că timpul va spune dacă unii dintre miniştri doresc sau nu să candideze sau să devină oameni politici", a explicat Buşoi.

Liderul PNL Bucureşti a adăugat că organizaţia pe care o conduce are o deschidere totală, doar să existe şi o dorinţă şi o motivaţie puternică din partea miniştrilor pentru a începe o carieră politică.

Buşoi a susţinut că rezultatele miniştrilor nu sunt "dezastruoase" şi că faptul că nu sunt foarte cunoscţi nu înseamnă că nu pot deveni oameni politici foarte buni.

 

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, pentru B1 TV, că premierul Dacian Cioloş le-a transmis miniştrilor din Executiv, că el, personal, nu va merge la niciun partid şi nu va da semnal pentru nimeni, iar acei miniştri care se vor înscrie, la un moment dat, într-un partid politic, pe o listă, trebuie să plece din Guvern.

Vasile Dîncu a precizat că, la începutul mandatului, Cabinetul de miniştri a avut o discuţie cu premierul Dacian Cioloş şi au stabilit împreună că nu vor intra în politică. 

”Noi, în acest moment, suntem în situaţia de a fi reînnoit acest proiect”, a spus Dîncu. 

Întrebat dacă garantează că Dacian Cioloş nu va intra în politică, vicepremierul a răspuns: ”Nu cred că va intra în politică. Ne-a spus şi grupului de miniştri, pentru că s-a pus problema, unul dintre miniştri a spus la un moment dat că aşteaptă semnalul de la premier. Premierul ne-a spus că a face politică este o chestiune care ţine de propria conştiinţă şi că el nu va da niciodată vreun semnal, el nu va pleca la niciun partid şi nu va da semnal nimănui”.

Vicepremierul a adăugat că este bine să intre tineri în politică, cu experienţă în politică. 

”Evident, cel care se va înscrie la un moment dat, din Guvern, într-un partid politic, pe o listă, trebuie să plece din Guvern”, a adăugat Vasile Dîncu. 

El a precizat că aceasta este regula, pentru că actualul Guvern este unul independent, astfel că cel care se înscrie într-un partid, pleacă de bună voie, nu îl dă nimeni afară din Guvern, pentru că aceasta este regula stabilită încă de la început. 

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, declara, recent, la Digi24, că îşi doreşte să existe o formulă prin care să continue proiectele şi după alegerile parlamentare, precizând că dacă va candida sau nu la alegerile din iarnă va fi decizia premierului Dacian Cioloş.