"Primăria Capitalei se face că nu înţelege ideea: ideea este că, în plină criză RADET-ELCEN, primarul Firea promitea că în maximum două săptămâni merge la Bruxelles după bani europeni şi a uitat să se ducă. (…) În timpul ăsta, RADET pierde 1,2 tone de apă pe oră prin conductele reţelei – după cum declară chiar conducerea RADET şi cresc datoriile la ELCEN şi ale ELCEN la Romgaz şi aşa vom ajunge la o nouă criză în care Bucureştiul va rămâne fără apă caldă sau căldură", afirmă Cristian Buşoi într-un comunicat transmis, joi, Agerpres.

Buşoi susţine că din "calendarul de investiţii trimis de Primăria Generală la Ministerul Fondurilor Europene" reiese că "este răspunderea Guvernului, nu a Primăriei Capitalei".

Şeful liberalilor bucureşteni critică, în context, şi etapele anunţate de Primăria Capitalei pentru realizarea proiectului privind "instalaţia de valorificare energetică a deşeurilor", pe care-l consideră "necesar ca aerul, pentru că actuala reţea a RADET este învechită".

"Pe scurt, până în ianuarie 2018, primăria face 'studii', iar proiectul îl construieşte – atenţie! – 'până în 2022'. Sperăm cu toţii să apucăm momentul, peste şase ani, adică cu trei ani peste momentul când dna Firea va lăsa cu inima sfâşiată Primăria pentru o demnitate de mai mare responsabilitate", mai afirmă Buşoi.