Bușoi anunță posibilii PARTENERI ai PNL pentru viitorul Guvern

Bușoi anunță posibilii PARTENERI ai PNL pentru viitorul Guvern

Președintele PNL, Cristian Bușoi, a spus, într-un interviu pentru DC News, că USR și UDMR ar putea fi partenerii liberalilor într-o viitoare guvernare. El a precizat că deși Băsescu și Tăriceanu sunt "doi lideri extrem de descurajanți", dar unii membri PMP și ALDE "pot veni într-o construcție alături de noi, să-și spună punctul de vedere, să creeze o majoritate".

Bușoi nu crede că Partidul România Unită al lui Bogdan Diaconu va trece pragul electoral de 5% pentru a intra în Parlamentul României. 

Redăm câteva dintre declarațiile liderului PNL București, Cristian Bușoi din interviul acordat publicației citate:

"Aș înclina către USR care, în acest moment, pare mai compatibilă cu PNL și care e singurul partid care s-a declarat a fi foarte de acord cu multe dintre acțiunile premierului Cioloș. S-au detașat puțin de guvern, probabil vor primi câțiva miniștri pe listele parlamentare, dar, detașându-se puțin poate de guvern, indicând câțiva miniștri pe care și i-ar dori, a avut cuvinte bune față de Dacian Cioloș, dacă intră în Parlament, USR poate fi un partener foarte bun într-o construcție pe principii.

UDMR poate fi un partener stabil și serios și cred că lucrul acesta e înțeles și acceptat de toată lumea. Sigur că, După aceea lucrurile rămân foarte deschise cu o singură excepție, cea a PSD. Nu cred că ar fi benefic nici pentru România și nici pentru PNL de a mai încerca o construcție cu PSD. V-am spus, sunt lucruri foarte multe și clare care ne separă și nu ar fi altceva decât un guvern al tensiunilor și al unei curse interne care n-ar aduce nimic bun.

Cu ALDE și PMP foarte greu, mai ales că sunt doi lideri - dl Traian Băsescu, despre care știți bine ce opinie am, și dl Tăriceanu care nu îl înțeleg în foarte multe dintre acțiunile domniei sale. Acești doi lideri sunt extrem de descurajanți prin opțiunile, prin mesajele pe care le dau, prin felul în care se exprimă în spațiul pentru o construcție politică. Dar un partid politic, chiar și unul foarte mic, nu înseamnă doar liderul și sunt cel puțin în ALDE foști colegi care au plecat poate dintr-o nemulțumire punctuală, poate uneori și din nedreptăți care li s-au făcut, care pot fi niște interlocutori rezonabili într-un viitor Parlament în formarea viitorului guvern.

E un segment electoral care rezonează la mesaje naționale, naționaliste. Lucrul acesta a mai fost valabil pentru PRM, pentru partidul lui Dan Diaconescu, chiar dacă de fiecare dată mesajul asta a fost dublat de mesaje antisistem și anticorupție. Dar pe lângă aceste mesaje, ambele partide avea câte un lider. Nici șeful PRU, nici dl Marian Munteanu nu par în acest moment în a avea succesul mediatic și politic pe care îl aveau cei doi lideri de atunci, si nu sunt sigur că vor reuși să mobilizeze acest electorat", a spus Cristian Bușoi.