Evenimentul Zilei > Economie > Horror pe BVB: Doar 4 companii au terminat pe plus!
Horror pe BVB: Doar 4 companii au terminat pe plus!

Horror pe BVB: Doar 4 companii au terminat pe plus!

Film de groază pe Bursa de București, doar patru companii terminând pe verde, dintre care două cu creșteri de sub 1%.

ORA 19.20: Chinul de pe bursele europene s-a terminat, iar traderii numără scăderile. Parisul a închis la -5,48%, Londra la -4,49% iar Frankfurt la -5,82%.
ORA 17.20: BVB a terminat prost ziua. BET-C a avut o scădere de 3,52%, BET de 3,49% iar BET-FI de 4,62%.
Bursele europene înregistrează rezultate chiar mai proaste. Parisul este la -5,54%, Londra la -4,8% iar Frankfurt la -5,92%.
Piețele de acțiuni americane au deschis ziua pe roșu. Dow Jones este la -3,7%, S&P 500 la -4,11% iar Nasdaq la -4,46%.
Se pare că panica s-a răspândit în rândul investitorilor în urma unui articol apărut pe Wall Street Journal, care face referire la îngrijorarea oficialilor Băncii Federale legată de situația băncilor europene prezente în SUA. Astfel, s-ar părea că oficialii Fed cer mai multe informații acestor instituții financiare în legătură cu situația lor financiară și cu rezervele de cash disponibile, necesare derulării operațiunilor de plăți curente. În unele cazuri chiar, americanii le cer acestora să întreprindă operațiuni de restructurare ale activelor deținute pe teritoriul SUA.
ORA 15.30: Bursele s-au stabilizat, după o scădere accentuată. BVB a rămas la -2,76% (BET-FI), în timp ce BET-C a mai scăzut puțin până la -2,3%.
Frankfurt rămâne bursa cu cel mai mare minus din cele trei mari piețe europene, la -3,5%. Paris este la -2,67% iar Londra la -2,43%.
Bursele europene au deschis astăzi în scădere, pe fondul minusurilor înregistrate de bursele asiatice. Acestea din urmă sunt cauzate de îngrijorările investitorilor referitoare la revenirea anemică a economiei. În plus, prețul aurului se îndreaptă către nivelul record înregistrat săptămâna trecută, de 1.816 dolari pe uncie.
ORA 14.00: Piețele continuă să scadă. Bursa din Frankfurt a ajuns la -3,61%, Paris la -2,76% iar Londra la -2,12%.
BVB a mai scăzut puțin. Indicele BET-C este la -2,06% iar BET-FI la -2,53%.
ORA 12.10: Bursa de la București s-a poziționat și ea pe un trend descendent, în corelație cu minusurile de pe piețele din Europa. Indicele BET-C este la -1,53%, iar BET-FI la -2,51%.
Bursele europene continuă scăderea. Frankfurt este la -2,9%, Parisul la -1,45% iar Londra la -1,67%. Se așteaptă ca ultimele două piețe să mai scadă, ca urmare a declinului accentuat al bursei germane.
ORA 10.40: Bursa de la Paris (CAC 40) este pe minus 1,13%, cea de la Frankfurt (DAX) la -1,3%, iar cea de la Londra (FTSE 100) la -1,03%.

Directorul Standard & Poor’s Franţa a declarat astăzi că Franţa îşi păstrează ratingul AAA cu perspectivă stabilă, informează Reuters.
CITIŢI ŞI:

  • Criza financiară, generată de o mare conspiraţie mondială?
  • La shopping pe burse: investitorii profită de reduceri
  • De ce nu au bursele încredere în Barack Obama
  • Teama s-a întors. Bursele scad din nou
  • Ghidul investitorului pe timp de panică
  • Brokerii stresați nu-și pot lua mâinile de pe față. Aflați de ce
  • Bursele din Statele Unite, în cădere liberă. „Panica este cea care vinde”
  • Cât au pierdut cei mai bogaţi oameni ai planetei în şapte zile

  • Vine al doilea val de criză. VEZI explicaţia cum a fost posibil