Evenimentul Zilei > International > Bulgaria, Ungaria şi Grecia revizuiesc regulile de călătorie din cauza pandemiei
Bulgaria, Ungaria şi Grecia revizuiesc regulile de călătorie din cauza pandemiei

Bulgaria, Ungaria şi Grecia revizuiesc regulile de călătorie din cauza pandemiei

Decizie dură. Bulgaria şi Ungaria sunt două dintre ţările vecine care au decis să introducă o serie de restricţii odată cu creşterea numărului de infecţii cu coronavirus.

Decizie dură. Bulgaria şi Ungaria sunt două dintre ţările vecine care au decis să introducă o serie de restricţii odată cu creşterea numărului de infecţii cu coronavirus. Ele au reintrodus măsurile restrictive. Unele dintre ele se referă şi la călătorii.

Ce restricţii reintroduce Bulgaria

Autorităţile din Bulgaria au decis reînchiderea cluburilor de noapte și a discotecilor din spațiile închise. Cluburile de noapte si discotecile care funcţionează în spaţii deschise vor putea funcţiona doar la jumătate de capacitate. Acest lucru doar cu respectarea normelor de distanțare socială. Evenimentele sportive vor avea loc fără spectatori. Iar la evenimentele publice de tipul nunţilor sau balurilor nu vor putea participa mai mult de 30 de persoane. A anunțat ministrul Sănătății Kiril Ananiev.

Bulgaria are 7 milioane de locuitori. Ea a înregistrat, până acum, 6.342 de cazuri și 259 de decese. Joi, 9 iulie, au fost raportate 240 de cazuri noi. Acesta este un record pentru această țară, potrivit romaniatv.net.

Ungaria, restricţii de călătorie pentru unele ţări

Autorităţile ungare au decis revizuirea regulilor privitoare la călătoriile transfrontaliere către ţările vecine unde numărul infectaţilor cu noul coronavirus a crescut. A anunţat Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban. Printre ţările care sunt vizate de restricţiile de călătorie în Ungaria sunt Serbia, Croaţia, Slovenia, Slovacia şi Austria.

Gulyas a precizat că vor fi introduse restricţii mai dure dacă va fi nevoie. Acest lucru în contextul în care Ungaria este pe un trend descendent în ceea ce priveşte numărul de infectări. Dar ”nu acelaşi lucru” se întâmplă în ţările vecine.

”Frontierele sunt deschise şi oamenii pot călători. Dar a sta acasă este mai sigur”, a spus Gulyas. El a adăugat că focarele minore care s-au înregistrat recent în Ungaria s-au cauzat, în fiecare caz, persoanelor care reveneau din străinătate.

Grecia pregăteşte noi restricţii

Autorităţile elene iau în calcul noi restricții pentru turiștii care vin din țările unde numărul de infectări este în creştere.

„Dintre cele 31.169 de teste efectuate la intrarea în ţară în perioada 1-6 iulie, doar 100 de cazuri au fost depistate pozitive. Adică 0,3%”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului Greciei, Stelios Petsas.

„Situaţia este sub control. Dar principalele probleme provin de la frontierele cu ţări din Balcani. Unde tendinţa este în creştere şi există un risc major”, a spus oficialul grec.

Executivul de la Atena este „determinat să protejeze majoritatea de cei puţini care sunt neglijenţi”. Motiv pentru care ar putea anunţa noi restricţii la începutul săptămânii viitoare.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: