Evenimentul Zilei > Social > Bulgaria a mărit prețurile considerabil. Cât a ajuns să coste o vacanță. „Nu merită să te cazezi aici”
Bulgaria a mărit prețurile considerabil. Cât a ajuns să coste o vacanță. „Nu merită să te cazezi aici”

Bulgaria a mărit prețurile considerabil. Cât a ajuns să coste o vacanță. „Nu merită să te cazezi aici”

Oamenii au fugit de prețurile din România și au ales o vacanță în Bulgaria. Cu toate astea, nici în țara vecină nu sunt lucrurile mai roz. Turiștii trebuie să scoată din buzunar sume uriașe pentru o vacanță de câteva zile.

Majoritatea românilor aleg să meargă în vacanța de vară în Bulgaria, iar hotelierii din țara vecină au mărit prețurile considerabil. Acum, turiștii plătesc mai mult ca în Mamaia.

Nisipurile de Aur / Golden Sands este cea mai căutată stațiune din Bulgaria, dar și cea mai scumpă. Cu toate astea, românii nu țin cont de asta și sunt atrași cu oferte all-inclusive. Pentru un șezlong în Nisipurile de Aur, cei care dețin plajele cer o avere. Astfel, 13 leva – 32,5 lei costă doar șezlongul de închiriat. Pentru că șezlong fără umbrelă nu se poate, turiștii trebuie să mai scoată din buzunar încă 13 leva – 32,5 lei. Șezlongul nu vine însoțit de saltea. Aceasta e tot contra cost, 3 leva, adică 7,5 lei.

O singură persoană trebuie să achite pe un șezlong cu umbrelă și saltea costă 72,5 lei în Nisipurile de Aur. În Mamaia, prețurile se situează între 30-80 de lei, cu băutură inclusă, mai nou.

Sănătatea turiștilor de pe litoral, în mare pericol. Au curs amenzile
Sursa

Și hotelierii bulgari au hotărât să ceară bani pe locurile de parcare. Turiștii sunt nevoiți să plătească între 15 și 20 leva. Cei care parchează fraudulos, pe trotuare sau în alte locuri nepermise, vor avea mașinile ridicate în doar câteva minute.

Vacanța în Bulgaria, un mare eșec

Turiștii au povestit că nici calitatea serviciilor nu mai este ca anii trecuți.„Timp de 6 zile am fost cazați la Hotel Luna, din Nisipurile de Aur, în care problemele constatate au persistat. Atenție: ratingul hotelului este de 4 stele, dar condițiile sunt ca la 2 stele în România. Evaluarea de 4 stele este înșelătoare. Probabil acest hotel a avut și zile mai bune, însă în prezent nu merită să te cazezi aici.

Din start precizez că noi nu suntem mofturoși, dar avem pretenția ca atunci când plătim un serviciu, să nu fim luați de proști, iar serviciul respectiv să se ridice la nivelul costului suportat, cost care, de această dată, a fost unul destul de ridicat.

Cea mai mare problemă la Hotel Luna este mâncarea foarte proastă, așa cum rar îți este dat să întâlnești la un hotel de pe litoral din Bulgaria, la all-inclusive. Multe dintre pozele de pe Booking sunt înșelătoare. Alimentele – inclusiv gustările și deserturile sunt cele mai ieftine posibil. În general, mâncarea este fără gust, gătită destul de modest. Oferta nu este suficient de diversificată, zi de zi se servește, de principiu, același lucru. Am avut neplăcerea de a constata că anumite preparate sunt stricate – fasole cu sos tomat care are un miros și gust oribil, de acru, după ore întregi de stat în căldură; mezelurile ușor alterate și uscate; pâinea uscată.

Sucurile și cocktailurile sunt de o calitate foarte proastă. Toate sucurile, cele de la dozator și cele de la bar sunt diluate cu multă apă, un aspect ce nu poate fi decât jignitor pentru un client care plătește pentru produse și servicii de 4 stele. Nu am mai întâlnit într-o unitate de cazare din România un restaurant cu băuturi și alimente atât de proaste.

Nu există cafea inclusă în „all-inclusive”, ci doar ness.
Băuturile – sucuri, ness, băuturi alcoolice pentru clienții de la all-inclusive sunt servite exclusiv în pahare de plastic în restaurant, pe terasă, la bar și la piscină, la fel ca la camping”, a notat de curând o turistă pe site-ul Booking.