Buletinul de identitate poate fi livrat direct la domiciliu. Care sunt taxele

Buletinul de identitate poate fi livrat direct la domiciliu. Care sunt taxele Sursa foto: Wikipedia

Cetățenii din Republica Moldova care-și perfectează buletine de identitate la centrele multifuncționale ale Agebției Serviciii Publice, le pot primi direct la domiciliu.

Buletinul de identitate poate fi livrat direct acasă. Agenția Servicii Publice explică ce trebuie să facă persoanele care solicită cest lucru.

Astfel, odată cu depunerea cererii de perfectare a documentului, solicitați operatorului de la ghișeu serviciul de livrare a acestuia la domiciliu.

Prin intermediul serviciului guvernamental de livrare (MDelivery), buletinul de identitate poate fi livrat la orice adresă, atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și peste hotare.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Livrarea MDelivery este disponibilă pentru buletinele de identitate solicitate în termen de 24 ore, 5, 10 sau 20 de zile lucrătoare și se face contra cost. Astfel, livrarea unui buletin de identitate pe teritorul Republici Moldova costă de la 25-60 lei, iar peste hotare – de la 100-1.100 lei, în funcție de furnizorul de servicii poștale/curierat, de destinație și termenul de livrare”, potrivit Agenției Servicii Publice din Republica Moldova.

Buletinul de identitate, adus direct acasă

În prezent, MDelivery are integrați șapte furnizori de servicii poștale: Î.S. „Poșta Moldovei”, Nova Poshta, Muvi Express, FAN Courier, DHL, FedEx, Mentor Express. Cetățenii au posibilitatea să selecteze unul din furnizori de servicii poștale/curierat.

După completarea cererii de livrare a documentului de către angajatul ASP, solicitantul va recepționa pe mail-ul indicat o notificare de confirmare cu numărul comenzii MDelivery.

Buletin de identitatate la domiciliu

Sursa foto: asp.gov.md

Ulterior, comanda poate fi urmărită după numărul comenzii pe portalul oficial al serviciului MDelivery: mdelivery.gov.md.

”Reamintim, că în prezent, cetățenii pot solicita la ghișeele centrelor multifuncționale ale ASP livrarea la domiciliu nu doar a buletinelor de identitate, dar și a pașapoartelor și a extraselor din registrele de stat”, mai arată Agenția Servicii Publice într-un cmunicat de presă.

MDelivery este o platformă digitală modernă, dezvoltată de Agenția de Guvernare Electronică, în cadrul proiectului Modernizarea Serviciilor Guvernamentale (MGSP), implementat de Guvernul Republicii Moldova cu suportul Băncii Mondiale.

Toate informațiile legate de eliberarea buletinelor de identitate în Republica Moldova le găsiți AICI.