Băsescu a aplaudat metoda aleasă de PSD pentru mărirea salariilor și a pensiilor, dar fostul președinte afirmă că nu aceasta nu reprezintă soluția optimă. De altfel, nici soluția formulată de opoziție nu este apreciată de Băsescu.

Citește: Dăncilă s-a decis: SE ÎNCHIDE la PALAT! Prima decizie luată de premierul demis

„Mă așteptam ca aceste consultări să se termine cu anunțarea premierului, a alianței și anunțarea datei la care va fi anunțată echipa. În 2009 eram într-o situație similară, PSD a ieșit de la Guvernare. A fost ceva ce n-a fost din voința președintelui sau a premierului.

Aici suntem în fața unui proces invers. Au acționat președintele și opoziția pentru a dărâma Guvernul, ceea ce presupunea crearea unui plan în fiecare detaliu. Mă așteptam să avem premierul anunțat. Cum se va forma acest Guvern? Ce partide vor fi la guvernare? Eu din ce știu, în cazul în care în coaliție vor fi Tăriceanu și Ponta, PMP nu va veni în asemenea structură.

Citește: Variantă BOMBĂ pentru PSD în lupta la Cotroceni. „Mergem cu psihopatul?”

Toți din impoziție considerăm criminale deciziile de creștere a salariilor și a pensiilor. Asta declarativ. În realitate, trebuia să se ia taurul de coarne și să fie mărite. Pensiile sunt prea mici. Salariile la fel, dar aici e de discutat.  Mărirea veniturilor erau obligatorii. Dar, categoric nu o mai puteam duce așa. Nimeni nu mai aplică în lume creștere economică bazată pe consum. Cealaltă variantă, a dreptei, e iarăși o prostie. Rezolv problema spitalelor, a infrastructurii, asigur creșterea economică prin investiții. Dar nici ea nu poate fi tratată exclusivist. Soluția e undeva pe la mijloc.

Citește: Băsescu anunță mutarea câștigătoare pentru PSD. Alianța cutremură scena politică

La pensii vor găsi o lipsă de resurse de 8 miliarde, la anul va fi de 25 de miliarde, iar în 2021 de 56 de miliarde, iar în 2023 de 81 de miliard”

„PSD a recurs la cea mai mizerabilă metodă de propagandă cu PMP. Oamenii au fost supuși unor presiuni uriașe. Nu îi înțeleg pe oameni de ce nu fac publice numele celor care i-au sunat. Poate o să reușesc să îi conving să spună cine a fost la ei și i-a amenințat. Este o modalitate absolut ticăloasă de a încerca să îți menții voturile. Astăzi, una dintre discuțiile de la PSD a fost: „Băsescu ne-a trădat!”. Nu știu de unde cred ei că au avut un arajament cu mine. PSD a fost tot ce era înainte, nu reușește să fie un partid evoluat