Evenimentul Zilei > Actualitate > „Gigi” Buffon A PLÂNS și și-a anunțat RETRAGEREA: „Aceasta este singura mea dezamăgire” | VIDEO
„Gigi” Buffon A PLÂNS și și-a anunțat RETRAGEREA: „Aceasta este singura mea dezamăgire” | VIDEO

„Gigi” Buffon A PLÂNS și și-a anunțat RETRAGEREA: „Aceasta este singura mea dezamăgire” | VIDEO

Italia a ratat calificarea la Cupa Mondială din Rusia 2018, după ce a cedat în barajul cu Suedia (0-1 în tur, 0-0 în retur). Astfel, „Squadra Azzurra” va rata participarea la cel mai mare eveniment fotbalistic, contraperformanță pe care a înregistrat-o și în urmă cu 60 de ani.

Italia nu a pierdut numai calificarea la CM 2018, ci și pe Gianluigi Buffon, deja legendarul portar ajuns la vârsta de 39 de ani. Aseară, meciul cu Suedia a fost ultimul joc în carierea sa. Dacă Italia ar fi reușit calificarea în Rusia, atunci Buffon ar fi bifat a șasea participare la o Cupă Mondială din carieră. După dezastrul de aseară, de la Milano, din „Squadra Azzurra” și-au mai anunțat retragerea alte două nume de calibru,  mijlocaşul Daniele De Rossi şi fundaşul central Andrea Barzagli, ambii campioni mondiali în 2006.

„A fost ultimul meu meci pentru naţională. Sunt dezamăgit, însă nu pentru mine, ci pentru acest grup. Pentru că am ratat un obiectiv care, la nivel social, era important. Aceasta este singura mea dezamăgire şi nu faptul că îmi închei cariera la naţională. Timpul trece pentru toţi, este un tiran, şi aşa este corect să fie”, a declarat Buffon, cu ochii în lacrimi, la finalul partidei cu Suedia.