Buddha, reincarnat de comunisti

Buddha, reincarnat de comunisti

Oficialii de al Beijing au anuntat ca, de la 1 septembrie, guvernul comunist este singurul care are dreptul de a recunoaste reincarnarile lui Buddha, releva "The Times".

Potrivit Administratiei de Stat pe Probleme Religioase, toate viitoarele reincarnari ale lui Buddha „trebuie sa primeasca girul guvernului”.

Totodata, noul set de reguli prevede ca selectia reincarnatilor „trebuie sa mentina unitatea nationala si solidaritatea tuturor grupurilor etnice”.

Guvernul comunist al Chinei incearca astfel sa controleze directia in care evolueaza budismul tibetan, care reprezinta de secole fundamentul vietii civile, religioase, culturale si politice a locuitorilor din Tibet.

Ne puteți urmări și pe Google News

Persoanele privite ca reincarnari ale lui Buddha, asa-numitii Lama, devin adesea lideri spirituali ai comunitatilor religioase si supravegheaza formarea spirituala a calugarilor. China insista deja asupra faptului ca numai guvernul sau poate aproba numirile celor mai importanti doi calugari tibetani - Dalai Lama si Panchen Lama.