Bucureştiul, oraş fatal

Bucureştiul, oraş fatal

Capitala ocupă locul cinci în topul celor mai nesigure locuri din Europa din cauza hoţilor, a câinilor şi a prostituatelor.

Anuarul regiunilor pe 2008 arată că, din perspectiva sentimentului de securitate a locuitorilor, cele mai nesigure metropole din Europa sunt Istanbul, Napoli, Sofia, Atena şi Bucureşti, la polul opus situându-se oraşele Copenhaga, Amsterdam, Helsinki, Paris sau Viena. Clasamentul realizat de EUROSTAT include 75 de oraşe.

Sectoarele 1 şi 2, cele mai periculoase

În Capitală, unul din trei bucureşteni se simte în siguranţă „foarte rar“ sau „niciodată“ în cartierul în care locuieşte, iar unul din cinci generalizează afirmaţia pentru întregul oraş, unde câinii vagabonzi, cerşetorii sau prostituatele accentuează sentimentul de insecuritate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deşi considerat a fi un sector exclusivist, al cartierelor cu vile luxoase, sectorul 1 este perceput de bucureşteni drept una dintre cele mai periculoase zone. În primele luni ale anului, în sectoarele 1 şi 2 s-au înregistrat cele mai multe tâlhării de la nivelul Capitalei. Potrivit datelor Poliţiei Capitalei, cel mai scăzut grad de infracţionalitate se înregistrează în sectorul 4. În restul ţării, locuitorii se arată mult mai relaxaţi şi încrezători în securitatea oraşelor în care locuiesc.

Potrivit clasamentului întocmit de organismul Comisiei Europene pentru statistică, Piatra- Neamţ (locul 67) şi Cluj-Napoca (59) se numără printre oraşele cele mai sigure din Europa.

Citiţi şi: FLORIAN BICHIR: „Ali Comicul“, în Bucureşti