Potrivit calculelor specialiştilor, topirea zăpezii din Bucureşti ar duce la un volum de apă de aproximativ 54 milioane de metri cubi, a afirmat Oprescu. Cele mai afectate de inundații vor fi marile intersecţii, iar apa ar putea intra în casele oamenilor din zonele fără canalizare.
Edilul i-a rugat pe operatori să deszăpezească cu prioritate zonele fără canalizare din Capitală, cu atât mai mult cu cât, de la începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor începe să crească.
„Nu o să pot niciodată să car 54 de milioane de metri cubi de zăpadă din Bucureşti, dar asta nu înseamnă că nu ne pregătim. În total, sunt 28 de străzi cu lungime de aproape un kilometru, care sunt străzi chiar de pământ. Nu au canal, nu au apă, nu au iluminat public. Sunt străzi în pericol de a fi inundate, dacă se topeşte zăpada”, a explicat Sorin Oprescu.
Zăpada va fi depozitată în lacurile din parcuri, cu aprobare de la Ministerul Mediului. De asemenea, a mai fost încheiat un protocol pentru un teren privat de rezervă pentru depozitarea zăpezii.
„Nu vreau să producem isterie, dar, pentru că de luni începe o uşoară creştere a temperaturilor, vreau ca toată lumea să fie pregătită. Avem un plan de acţiune cu cei de la Apa Nova”, a transmis Oprescu responsabililor de la Apa Nova şi de la Primăria Capitalei.

<iframe width="620" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/43kLqLcN040" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>