Evenimentul Zilei > Social > Bucuresti, în pragul unei RĂSCOALE. Actul SECRET care aruncă o IPOTEZĂ explozivă
Bucuresti, în pragul unei RĂSCOALE. Actul SECRET care aruncă o IPOTEZĂ explozivă

Bucuresti, în pragul unei RĂSCOALE. Actul SECRET care aruncă o IPOTEZĂ explozivă

București e cuprins de o serie de riscuri sociale, unele care pot avea o consecință cu „potențial catastrofic sever”. Caracterizarea există în PARMB, Planul de Analiză a Riscurilor în Municipiul București.

În Planul de Analiză a Riscurilor în Municipiul Bucureşti (PARMB), la capitolul trei, se vorbeşte despre potenţialele catastrofe sociale care ameninţă oraşul, determinate de incertitudini şi de sărăcie.

Conform PARMB, “Prin riscuri sociale se înţeleg evenimente majore care afectează un mare grup uman şi care au consecinţe sociale cu potenţial catastrofic sever”. Autorităţile se tem de o posibilă răscoală în Bucureşti.

Ceea ce îngrijorează este faptul că “riscul social” în Capitală este pus de specialiştii de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă alături de cutremure, inundaţii sau epidemii, adică tensiunile acumulate în plan social sunt atât de mari, încât pot deveni catastrofale. PARMB arată că aceste tensiuni pot exploda pe stadioane, în spaţiile libere în timpul mitingurilor sau în cartierele foarte sărace în mai multe moduri, notează newsteam.ro.

Riscul social cu potenţialul de violenţă cel mai ridicat poate apărea însă în timpul manifestărilor spontane, disparate ale unor mase de oameni cu nivel de trai redus, din zonele defavorizate ale oraşului: Ferentari, Zăbrăuţi, Prelungirea Ferentari, Giuleşti Sârbi şi Săbăreni, ca să numim doar cartierele care apar în documentul oficial. Aici se subliniază şi faptul că masele mai sus-menţionate sunt foarte uşor de manipulat, de orientat către acte de tip terorist. Concluzia: “Pu tem aprecia că, la nivelul Bucureştiului, riscul social este foarte mare”.