Evenimentul ZileiSocialBucurești: Primăria AMENINȚĂ TOȚI locuitorii cu AMENZI DRASTICE

București: Primăria AMENINȚĂ TOȚI locuitorii cu AMENZI DRASTICE

București: Primăria AMENINȚĂ TOȚI locuitorii cu AMENZI DRASTICE
Proprietarii de terenuri din Bucureşti vor fi obligaţi să combată ambrozia, plantă care cauzează alergii severe, dacă proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 30 august va fi adoptat.

Proiectul prevede amenzi cuprinse între 500 şi 2.000 de lei pentru persoanele fizice care deţin terenuri infestate de această plantă şi de la 2.500 la 5.000 de lei pentru persoanele juridice, informează AGERPRES.

„Administratorii domeniului public şi privat al municipiului Bucureşti, precum şi persoanele fizice şi juridice, titulari sau administratori de terenuri private situate pe teritoriul municipiului Bucureşti au obligaţia să desfăşoare lucrări de combatere şi distrugere a Ambrosiei artemisiifolia (ambrozia). (…) Nerespectarea acestui articol constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 şi 2.000 de lei pentru persoane fizice şi de la 2.500 la 5.000 de lei pentru persoanele juridice”, se arată în proiectul de hotărâre care va fi dezbătut de consilierii municipali.

De asemenea, proiectul interzice utilizarea de erbicide pentru distrugerea Ambrosiei dat fiind faptul că aceste lucrări de combatere şi distrugere vor fi aplicate în mediul urban.

 


Accesează: