Evenimentul Zilei > Actualitate > București. ”Fapte mici” cu efecte mari, pentru oamenii fără adăpost
București. ”Fapte mici” cu efecte mari, pentru oamenii fără adăpost

București. ”Fapte mici” cu efecte mari, pentru oamenii fără adăpost

O importantă companie din industria medicală și un ONG vin în sprijinul persoanelor fără adăpost. „Curajul lor ne-a convins”, spun reprezentanții corporației care, zilele acestea au donat necesarul de pansamente și materiale medicale celor vitregiți de soartă.

Compania Hartmann susține eforturile  Asociației Carusel de ajutorare a persoanelor fără adăpost. Viața acestora e pusă deseori în pericol din cauza sănătății precare și a lipsei îngrijirilor medicale. În urma unui parteneriat recent semnat, compania oferă, în această iarnă, asociației Carusel, materiale medicale necesare menținerii sănătății oamenilor fără adăpost din București și Zona Metropolitană.

Astfel, pansamentele și materialele medicale oferite de Hartmann vor fi folosite pentru tratamentul persoanelor fără adăpost, aflate în situații de risc de îmbolnăvire, marginalizare și excluziune socială. ”Proiectul Fapte Mici și parteneriatul cu Carusel se înscriu perfect în misiunea pe care compania noastră și-a asumat-o – aceea de ajutorare a persoanelor vulnerabile.

Carusel face un lucru extraordinar pentru România, se preocupă și depune  eforturi extraordinare pentru reintegrarea socială a unor categorii de persoane uitate și marginalizate de societate. Mai mult decât atât, Carusel acționează ca o barieră în calea extinderii unui flagel cu care România se confruntă de aproape 30 de ani – oameni care, din diferite motive, au rămas fără adăpost.

Curajul lor ne-a convins să ne alăturăm demersurilor organizației,  iar după primele discuții am constatat că avem cel puțin un numitor comun. Și noi și Carusel credem că persoanele aflate în risc au nevoie de ajutor și nu de judecată și asta facem, dăm o mână de ajutor”, a declarat Oana Chele, director de marketing Hartmann.

Producătorul german pentru industria medicală Hartmann continuă astfel campania de ajutorare a comunităților aflate în situații de vulnerabilitate, lansată anul trecut, la aniversarea a 200 de ani de activitate neîntreruptă, campanie cunoscută sub denumirea ”Fapte Mici”. De altfel, compania susține la nivel mondial, în mod constant, proiecte umanitare axate pe îngrijire și educație medicală.

Înființată în 2011 de un grup de activiști, asociația Carusel activează în domeniul serviciilor sociale oferite persoanelor vulnerabile și marginalizate.  ”Ne bucură implicarea Hartmann în proiectele noastre, mai ales acum, în plin sezon rece când, știm cu toții, predispoziția pentru apariția sau agravarea unor răni deschise în rândul persoanelor fără adăpost este mai ridicată decât în timpul anului. Materialele medicale primite de la partenerul nostru  vor ajuta mulți oameni care vin să ne ceară sprijin”, arată Marian Ursan, directorul executiv al asociației Carusel.