Autoritățile au anunțat când se va da drumul la căldură în Capitală. În acest mod, bucureștenii ar urma să depășească următoarele nopți răcoroase cu ușurință.
Toamna își intră serios în drepturi, astfel că temperaturile scad mult pe timpul nopții. Din acest motiv, autoritățile au anunțat când se va da drumul la căldură în București. Cetățenii care sunt racordați la sistemul public de încălzire nu vor fi afectați de datoriile Termoenergetica.
S-a decis când se va da drumul la căldură în București
Bucureștenii care au locuințele racordată la sistemul centralizat ar urma să beneficieze de căldură începând de săptămâna viitoare. Reprezentantul companiei care produce agent termic a decis să grăbească lucrurile în acest sens. Astfel, după nopțile cu temperaturi joase înregistrate în București, autoritățile au făcut anunțul.
De altfel, asociațiile de locatari au dreptul să ceară pornirea energiei termice atunci când temperaturile scad sub 10 grade. Acest lucru nu s-a întâmplat, întrucât bucureștenii s-au bucurat până acum de o toamnă blândă.
Având în vedere că în următoarele zile se anunță temperaturi de 8 grade pe parcursul nopții în București, compania care produce agent termic a luat în calcul să pornească sistemul.
Datorii vechi acumulate de Termoenergetica
Compania Termoenergetica a acumulat o datorie substanțială la ELCEN. Din acest motiv, actualul furnizor susține că nu ar exista fonduri suficiente pentru gazul utilizat. Termoenergetica avea de plătit un miliard de lei către ELCEN. Din acest total au fost achitați 300 de milioane. Reprezentanții companiei care produce agent termic speră ca restul datoriei să fie achitată în această iarnă. De altfel, primarul general ar fi dat asigurări că sumele vor fi acoperite, astfel încât căldura să fie furnizata fără probleme în București.
,,Având în vedere nevoia de a plăti combustibilul în fiecare lună pe perioada de iarnă, este absolut necesar ca acea datorie să fie plătită sau măcar mare parte din acea datorie. Avem promisiunea primarului general, sperăm să accelereze procesul de analiză și de plată a restului de datorie”, a spus Claudiu Crețu, Director ELCEN.
Șantiere deschise la rețeaua de termoficare din București
Autoritățile au decis în urmă cu câteva luni să schimbe 50 de kilometri din conducta principală. Astfel, în acest moment sunt deschise 10 șantiere în mai multe zone ale Capitalei. Ministrul Energiei se arată nemulțumit de modul în care evoluează lucrările respective.
„Degeaba producem agentul termic la standarde de calitate și de eficiență și vor fi din ce în ce mai bune în anii următori dacă rețeaua de termoficare înregistrează în continuare pierderi de 1500-1600 de tone pe oră”, a declarat Sebastian Burduja.
Pentru șapte dintre șantierele deschise în București, bugetul local alocat a fost suplimentat cu o finanțare de 200 de milioane de euro.