Electrocentrale Bucureşti S.A (ELCEN) a transmis o informare despre producerea unei avarii la CET Bucureşti Sud. În cursul zilei de miercuri, se va relua „schema optimă de funcţionare”
ELCEN, sesizează că în seara zilei de marți a avut loc o avarie la CET Sud
Electrocentrale Bucureşti S.A. (ELCEN) a informat, miercuri la prânz, că în seara de 12 noiembrie, la ora 23:45, s-a produs o avarie în incinta CET Sud care a dus la declanşarea unor cazane energetice.
În acest moment, după intervenţia unei echipe de la Electrocentrale Bucureşti S.A, se revine treptat la parametrii de temperatură optimi, astfel încât, în cursul zilei de miercuri, CET Bucureşti Sud să revină la schema optimă de funcţionare.
O echipă de intervenție a fost constituită imediat la CET Sud
Potrivit informării Electrocentrale Bucureşti S.A. (ELCEN), după producerea acestei avarii, s-a constituit imediat o echipă de intervenţie cu scopul soluţionării cât mai rapide a incidentului şi revenirii în timp scurt la schema normală de funcţionare.
„În prezent, temperatura agentului termic livrat de Electrocentrale Bucureşti S.A până la gardul centralei este de 70 grade C faţă de comanda CMTEB (88 gr.C). La acest moment, se revine treptat la parametrii de temperatură optimi, astfel că în cursul zilei de astăzi, CET Bucureşti Sud va reveni la schema optimă de funcţionare”, declară ELCEN.
ELCEN amintește că echipamentele sunt depășite
Aceeaşi sursă aminteşte că echipamentele sunt „vechi, puse în funcţiune în anii 60-70 şi nemodernizate la timp din cauza subfinanţării îndelungate a companiei”, lucru care „a împiedicat reabilitarea instalaţiilor”.
„Investiţiile în modernizarea centralelor ELCEN sunt esenţiale. În lipsa acestor investiţii, grupurile energetice riscă avarii majore. (...) Instalaţiile ELCEN funcţionează, în prezent, la limita de avarie din cauza pierderilor foarte mari din reţeaua de termoficare.
Electrocentrale Bucureşti S.A livrează în acest moment apă de adaos: 2640 t/h, o cantitate imensă pentru a suplini pierderile din reţea”, mai menţionează sursa citată, subliniind importanţa începerii „imediate” a investiţiilor în „proiecte de eficientizare energetică”.