Bucureștenii îngheață în apartamente. Primarul Capitalei caută SOLUȚII pentru RELUAREA CĂLDURII în blocurile DEBRANȘATE din cauza RESTANȚELOR

Bucureștenii îngheață în apartamente. Primarul Capitalei caută SOLUȚII pentru RELUAREA CĂLDURII în blocurile DEBRANȘATE din cauza RESTANȚELOR

Mii se bucureștenii care locuiesc în cele peste 400 de blocuri debranșate de la RADET cer ajutor autorităților. Șefii Regiei de termoficare sunt cei care vor decide soarta acestora

Primarul General Răzvan Sava a cerut conducerii RADET să găsească soluții pentru reluarea căldurii în blocurile debranșate de la rețeaua centralizată, din cauza restanțelor, invocând faptul că, în această perioadă cu temperaturi extreme prioritară este sănătatea populației.

"Fac un apel, domnule director RADET, pentru locuitorii celor aproape 400 de blocuri care sunt debranșate de la sistemul centralizat pentru neplată! Sunt condiții meteo extreme și trebuie să avem în vedere faptul că sunt și buni platnici printre ei și nu trebuie să sufere de lipsa căldurii. Prioritatea noastră în această perioadă trebuie să fie sănătatea populației", a spus primarul general Răzvan Sava.

Directorul RADET l-a asigurat pe Primarul General că, începând de astăzi, 7 ianuarie, vor fi inițiate discuții cu asociațiile de proprietari restante.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Vom analiza situația și se va lua legătura cu asociațiile de locatari restante, astfel încât să nu mai existe pe viitor o astfel de problemă", a spus directorul RADET, Valentin Vițalariu.

De asemenea, primarul general a anunțat că bucureștenii care au fost afectați de întreruperile de căldură cauzate de avariile în rețeaua ELCEN sau RADET nu vor plăti în plus pentru factura de consum a agentului termic.

"Fiecare bloc din Capitală este monitorizat și contorizat. Este imposibil ca locuitorii Capitalei să plătească mai mult decât au primit și au consumat. Acel contor înregistrează cantitatea de căldură livrată, iar această cantitate este preluată într-un program de calcul și este facturată către populație. Nu există posibilitatea intervenției umane în acest sistem astfel încât să spunem că există o greșeală și că din greșeala un bloc plătește mai mult decât a consumat", a explicat directorul RADET.