Evenimentul Zilei > Actualitate > Buceschi: „Apărarea HCM-ului poate face diferența”
Buceschi: „Apărarea HCM-ului poate face diferența”

Buceschi: „Apărarea HCM-ului poate face diferența”

Fostul antrenor al echipei din Baia Mare a explicat, pentru EVZ, metoda prin care maramureșencele pot trece de „sferturile” Ligii Campionilor.

HCM este în fața celei mai importante partide din istoria clubului. Trupa din Baia Mare va încerca să obțină biletul care o va duce în elita handbalului european: Final Four.

Luptă în fostul Stalingrad

Astfel, HCM va juca, mâine, la Volgograd, cu Dinamo, manșa retur a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, de la ora 14:00, în direct la Dolce Sport 1 și Digi Sport 2. Deplasarea din Rusia se anunță a fi infernală pentru fetele pregătite de Tone Tiselj.

În urmă cu o săptămână, Baia Mare a găsit cu greu victoria din tur, scor 25-23, într-o partidă în care, cu un minut jumătate înainte de final, Dinamo conducea cu 23-22.

La Volgograd, oraș ce s-a numit și Stalingrad, între 1925 – 1961, formația locală are, teoretic, prima șansă de calificare deoarece trebuie să se impună cu minimum două goluri, asta în cazul în care HCM nu marchează mai mult de 22 de goluri.


FOTO: Costică BuceschiCostică Buceschi, fost antrenor la HCM Baia Mare, ne-a declarat că Baia Mare se poate califica doar dacă apărarea română va fi în zile mari.

„În ciuda victoriei din tur, sunt aceleași șanse ca la început. Rezultatul nu-ți poate da siguranța calificării. Plus că drumul până în Rusia este unul foarte obositor. Apărarea HCM-ului poate face diferența în acest retur”, a explicat Buceschi.