BSDA 2024. România, acord istoric pentru producția de drone

BSDA 2024. România, acord istoric pentru producția de drone Acord istoric semnat de Romarm cu americanii de la Periscope. Sursa foto: Romarm

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului semnează vineri, 24 mai, prin intermediul unei subsidiare a companiei naționale Romarm SA, un acord strategic de cooperare industrială cu producătorul american de de drone militare și civile Periscope Aviation.

Parteneriat istoric între subsidiara Romarm și Periscope Aviation

La ceremonia de semnare va participa și ambasadorulStatelor Unite în România, Kathleen Kavalec. Totodată, acordul dintre Romarm SA și producătorul american reprezintă o premieră pentru industria autohtonă de apărare, fiind primul parteneriat strategic al unei companii naționale, în domeniul construirii de UAV-uri militare și civile.

Proiectul ar urma să acopere o parte din cererea în creștere pentru astfel de echipamente. Carfil SA, subsidiara Romarm, una dintre cele mai importante companii din industria de apărare, are  o tradiție de peste 100 de ani în manufacturarea armamentului și muniției pentru artilerie.

arme, Romarm

Acorc istoric semnat de Romarm cu americanii de la Periscope. Sursa foto: Arhiva EvZ

La ceremonia de semnare vor participa Kathleen Kavalec și ministrul Economiei,

De partea cealaltă, americanii de la Periscope Aviation parte a conceptului Chartis Federal sunt recunoscuți la nivel mondial pentru inovațiile aduse sistemelor UAV tactice de înaltă performanță.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acordul de Asociere de Participare va fi semnat vineri, 25 mai, ora 11:00, la standul CN Romarm SA, Pavilionul A. La ceremonie vor participa ministrul Economiei Ștefan - Radu Oprea și ambasadorul Statelor Unite la București, Kathleen Kavalec.

Uzina Romarm

Romarm are o tradiție de peste 100 de ani în manufacturarea muniției. Sursa foto: Arhiva EvZ

Romarma are o tradiție de peste 100 de ani în producția muniției pentru artilerie

Black Sea Defense and Aerospace - BSDA 2024 se desfășoară în intervalul 22-24 mai pe platforma Romaero Băneasa și reprezintă totodată cel mai important eveniment regional dedicat în totalitate apărării și securității.

Ediția cu numărul IX se desfășoară pe o suprafață de 50.000 de metri pătrați. În acest an participă 400 de companii din peste 30 de state membre sau partenere NATO. De asemenea, merită menționat că la BSDA 2024 participă peste 300 de oficiali de rang înalt din 55 de state.