Bruxelles-ul a luat cea mai rea decizie posibilă prin introducerea sancțiunilor (Szijjártó Péter)

Bruxelles-ul a luat cea mai rea decizie posibilă prin introducerea sancțiunilor (Szijjártó Péter) Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

"Urmează dezbateri foarte dure, iar Guvernul ungar va avea nevoie de sprijin, motiv pentru care consultarea națională este importantă" - a declarat, joi, ministrul ungar al Afacerilor Externe și al Comerțului Exterior, Péter Szijjártó. În cadrul unui turneu național intitulat "Să spunem NU sancțiunilor!", ministrul ungar de externe a vorbit la Budapesta despre faptul că azi la Bruxelles nu vor să recunoască că se așteptau ca sancțiunile să contribuie la încheierea mai rapidă a războiului.

Péter Szijjártó a subliniat că este o recunoaștere a eșecului total al sancțiunilor faptul că azi, în Europa de Vest și la Bruxelles se neagă faptul că, atunci când a fost introdusă prima rundă de sancțiuni, se așteptau ca acestea să contribuie la încheierea mai rapidă a războiului.

Ministrul ungar a adăugat: „Trebuie să fie clar pentru toată lumea că Uniunea Europeană dorește să impună din ce în ce mai multe sancțiuni doar pentru a-și apăra cumva propriile decizii greșite, care sunt extrem de dăunătoare”.

Péter Szijjártó: „Ultimele luni au confirmat importanța victoriei din primăvară”

"UE dorește noi sancțiuni doar pentru a-și scuza cumva propriile decizii greșite și dăunătoare, deoarece a spune că sancțiunile reprezintă o fundătură, este un strigăt pentru cei responsabili", a declarat Péter Szijjártó, care a menționat: „nu punem în pericol aprovizionarea cu energie a Ungariei; interesele ungare trebuie să fie protejate la negocierea oricărui pachet de sancțiuni”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministrul ungar a subliniat că victoria în alegeri are o valoare de neprețuit, deoarece Guvernul ungar este cel mai stabil din Europa, iar acest Guvern este pe deplin angajat pentru susținerea intereselor naționale.

În mod normal, pe timp de pace, alegerile se referă la viitorul țării, la diferite orientări politice, dar în Ungaria, alegerile din luna aprilie au avut o miză mult mai mare, deoarece alegătorii nu au decis doar asupra viitorului economic și social al țării, ci dacă Ungaria poate sau nu petrece următorii ani în pace, a explicat Péter Szijjártó, care a adăugat: ultimele luni au confirmat importanța victoriei din primăvară. În cadrul campaniei electorale a fost evidențiat faptul că cel mai important obiectiv este de a rămâne în afara războiului, iar Guvernul ungar a luat decizii în acest sens, dar în același timp, Ungaria oferă un ajutor umanitar substanțial Ucrainei.

Oficialul ungar a spus că după izbucnirea războiului era clar că UE trebuia să dea un răspuns, însă a ales să dea cel mai greșit răspuns posibil prin impunerea de sancțiuni. Bruxelles a promis că sancțiunile vor îngenunchea economia rusă și vor contribui la încheierea războiului, cât mai curând posibil.

Ungaria depinde de Rusia

Cu toate acestea, a subliniat Szijjártó, în prezent, asistăm la un război brutal și la o economie europeană care se îndreaptă spre o recesiune europeană. Această situație ar trebui să determine ca responsabilii politici să se așeze la masa negocierilor și să analizeze evoluția situației, faptul că prețurile au crescut vertiginos și că economia rusă nu a fost zdruncinată de sancțiuni.

Péter Szijjártó a declarat: Ungaria cumpără gaze din Rusia pentru că fizic este imposibil pentru ca țara să își gestioneze aprovizionarea cu gaze fără Rusia, pur și simplu pentru că așa s-a dezvoltat infrastructura în această regiune.

Este o recunoaștere a eșecului total al sancțiunilor faptul că astăzi, la Bruxelles, se neagă că se așteptau ca sancțiunile să ajute la încheierea rapidă a războiului. UE vrea mai multe sancțiuni doar pentru a-și scuza cumva propriile decizii greșite și dăunătoare, deoarece a spune că sancțiunile reprezintă o fundătură, ar însemna să se ceară socoteală de la cei responsabili, a mai spus șeful diplomației ungare, care subliniat: „Liderii care au susținut aceste sancțiuni ar trebui să iasă în față și să spună că au adus economia europeană aproape de recesiune și ar trebui să demisioneze. Aceasta ar fi o reacție normală a celor care au provocat pagube Europei prin impunerea de sancțiuni”, notează hirado.hu

(Traducerea Rador)