Evenimentul Zilei > International > Bruxelles, Berlin, Londra, Amsterdam: mișcările împotriva purtării măștii iau amploare
Bruxelles, Berlin, Londra, Amsterdam: mișcările împotriva purtării măștii iau amploare

Bruxelles, Berlin, Londra, Amsterdam: mișcările împotriva purtării măștii iau amploare

În mai multe țări din Europa, manifestațiile care denunță privarea de libertăți din cauza epidemiei se înmulțesc. Iată ce scrie Le Soir!

La începutul lunii august, mai multe mii de manifestanți ostili măsurilor de restrângere a libertăților individuale pentru a combate coronavirusul au defilat pașnic în centrul Berlinului.

Printre participanții la acest cortegiu heteroclit mai mulți scandau “noi suntem al doilea val”, “rezistență” sau “cea mai mare teorie a conspirației este pandemia de noul coronavirus”.

În Regatul Unit, mișcarea “Keep Britain Free” a reunit circa o sută de persoane la Londra, cu câteva zile înainte ca obligația purtării măștii să fie decretată de guvern. În Țările de Jos, grupul de protest “Virus Truth“ s-a alăturat unei proceduri în calitate de reclamant împotriva obligației purtării măștii la Amsterdam.

La Bruxelles, o manifestație contra măsurilor sanitare s-a anunțat pentru duminica viitoare. „Asbl Viruswaanzin” (nebunie virală) nu neagă existența coronavirusului, dar contestă gradul său de contagiozitate și letalitatea sa.

Un anumit număr de persoane aflate în spatele acestei asociații introduseseră anterior o procedură contra măsurilor sanitare, dar cererile lor au fost respinse de tribunalul de primă instanță din Bruxelles. Acesta apreciase că “argumentele lor nu au niciun sens științific”. Procesul va fi totuși reanalizat în apel pe 14 octombrie 2020, scrie Le Soir.