Evenimentul Zilei > Actualitate > Brusc, firmele de deratizare bagă copiii în spitale, în toată țara! De la zero cazuri, la sute de copii otrăviți și doi morți. Cine ne pune micuții în pericol și de ce? EXCLUSIV
Brusc, firmele de deratizare bagă copiii în spitale, în toată țara! De la zero cazuri, la sute de copii otrăviți și doi morți. Cine ne pune micuții în pericol și de ce? EXCLUSIV

Brusc, firmele de deratizare bagă copiii în spitale, în toată țara! De la zero cazuri, la sute de copii otrăviți și doi morți. Cine ne pune micuții în pericol și de ce? EXCLUSIV

Printre multitudinea știrilor generale, un om informat nu are cum să nu fi remarcat ineditul din ultimele luni. Dacă până acum un caz de intoxicare prin substanțe de deratizare și dezinsecție era rarism, din noiembrie și până de curând astfel de incidente au curs într-una. De departe cel mai șocant a fost cazul din blocul de la Timișoara, unde o mamă și cei doi copii foarte mici ai săi au murit în chinuri groaznice, gazați cu o substanță neurotoxică. Evenimentul zilei a vrut să afle ce este dincolo de aceste fapte.

Copii morți la Timișoara


15 noiembrie 2019. În blocul cu 200 de apartamente s-a făcut dezinsecție și deratizare. Prima victimă, un bebeluș de 9 zile, a ajuns în stare gravă la spital și a murit la scurt timp. A doua zi, un copil de trei ani și apoi mama lui, de 29 de ani au ajuns la spital în stare gravă. Nici ei nu au supraviețuit. Situația a devenit critică. Mai mulți adulți și copii au ajuns la spital cu simptome asemănătoare. Autoritățile au decis evacuarea tuturor locatarilor din bloc. Imobilul a fost sigilat, iar specialiștii în apărare chimică și biologică au prelevat probe.
Patronul firmei Bistim Dera, reținut pentru 24 de ore, este acuzat de vătămare corporală, ucidere din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice. Acum este liber.
La scurt timp, încă un bloc de locuințe din Timișoara a fost evacuat, după ce într-unul dintre apartamente s-ar fi făcut lucrări de dezinsecție și deratizare cu aceeași firmă care a făcut acțiunea și în imobilul în care cele trei persoane au murit și alte câteva zeci au ajuns la spital.

Soți intoxicați la Suceava

07 decembrie 2019. Două persoane, soț și soție, au fost duse la spital în urma unei acțiuni de deratizare pe scara unui bloc din Suceava. Potrivit ISU, pe scară sunt 18 apartamente, însă la 15 nu a răspuns nimeni.
„Cele două persoane au fost transportate la spital pentru investigații suplimentare. S-a intervenit la fața locului cu o ambulanță SMURD TIM și una SAJ, precum și echipajul CBRN. În măsurătorile efectuate nu s-au găsit valori pozitive la substanțe toxice”, au transmis reprezentanții ISU Suceava.

Evenimentele au continuat, din păcate.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE