Evenimentul ZileiPoliticaCine este bruneta MISTERIOASĂ care apare MEREU lângă Klaus Iohannis?

Cine este bruneta MISTERIOASĂ care apare MEREU lângă Klaus Iohannis?

Cine este bruneta MISTERIOASĂ care apare MEREU lângă Klaus Iohannis?
Nu există eveniment la care să nu fie remarcată o brunetă tunsă scurt care coordonează absolut tot, indiferent de ocazie, îndrumând paşii președintelui României, Klaus Iohannis. Paractic, şi pe parcursul mandatelor preşedintelui Traian Băsescu, bruneta misterioasă era de nelipsit. Se numeşte Delia Dinu, are 41 de ani, este Consilier de Stat la Compartimentul Protocol al Administrației Prezidențiale şi are un CV impresionant.

La 28 august 2012, Dinu era adusă în funcția de consilier de stat, iar la 1 iulie 2016 a fost numită consilier prezidențial.Practic este o „moștenire” lăsată de fostul președinte Traian Băsescu pentru actualul șef de stat.

Delia Dinu are un CV extrem de interesant:

A fost decorată de M.S. Regele Albert II al Belgienilor în iulie 2009 cu Ordinul Coroanei în Grad de Comandor, de E.S.

Domnul Traian Băsescu, Preşedintele României în decembrie 2009 cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, de Alteţa Sa Eminentisimă Principele Fra’ Matthew Festing, Marele Maestru al Ordinului Suveran Militar de Malta.

În februarie 2013 cu Ordinul Crucea cu placă „Pro Merito Melitensi”, de E.S. Domnul Traian Băsescu, Preşedintele României în decembrie 2014 cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Ofițer, şi de E.S. Domnul Aníbal Cavaco Silva, Preşedintele Republicii Portugheze, iar în octombrie 2015 cu „Ordinul de Merit” în grad de Comandor.

Delia Dinu este licenţiată a Facultății de Drept „Simion Bărnuţiu” Sibiu, 1999 (Universitatea „Lucian Blaga”). A activat în cadrul Serviciului de Protecție și Pază în perioada 2000-2012. În perioada aprilie 2005 – mai 2008 și-a desfășurat activitatea în calitate de consilier în cadrul Compartimentului Protocol al Administrației Prezidențiale.

În perioada mai 2008 – august 2012 a coordonat Compartimentul Protocol al Administrației Prezidențiale. În  august 2012 a fost numită Consilier de Stat la Compartimentul Protocol al Administrației Prezidențiale. A participat la Conferinţa Globală a Şefilor de Protocol – Washington 2012 și Conferinţa Globală a Şefilor de Protocol – Seul 2014, potrivit bugetul.ro.


Accesează: