Evenimentul Zilei > International > Broidy, aliatul lui TRUMP, a notificat QATAR că are DOVADA că l-a SPIONAT
Broidy, aliatul lui TRUMP, a notificat QATAR că are DOVADA că l-a SPIONAT

Broidy, aliatul lui TRUMP, a notificat QATAR că are DOVADA că l-a SPIONAT

Războiul dintre Elliott Broidy, aliatul lui Trump, și guvernul din Qatar intră în faza penală. Lee Wolosky, avocatul lui Broidy, susține că are dovada clară a implicării Qatarului în atacul informatic asupra e-mailurilor omului de afaceri

Echipa legală angajată de Elliott Broidy de la casa de avocatură Boies, Schiller & Flexner, condusă de celebrul avocat Lee Wolosky, a notificat Qatar că deține dovada irefutabilă a implicării guvernului arab în operațiunea de spionaj și furt de date personale împotriva lui Broidy.

Alegerea lui Lee Wolosky nu este întâmplătoare. Wolosky este cel care l-a reprezentat pe candidatul Al Gore în procesul renumărarii voturilor la scurtinul prezidențial din 2000. De asemenea, Lee Wolosky a fost numit în funcția de consilier în probleme de securitate națională de trei președinți americani, fiind numit în funcția de ambasador de președintele Obama.

Dată fiind activitatea lui Wolosky în zona securității naționale, implicarea lui în disputa dintre Broidy și guvernul qatarez atestă că, într-adevăr, statul arab a desfășurat operațiuni de spionaj pe teritoriul american. Echipa condusă de Wolosky a cerut guvernului din Qatar să înceteze toate operațiunile de spionaj și diseminare de informații cu caracter privat, dar și să tragă la răspundere pe toți cei vinovați de prejudicerea lui Elliott Broidy.

Iată câteva fragmente din notificarea adresată Qatarului, prin reprezentantul său de la Washington:

Am intrat în posesia unor dovezi criminalistice irefutabile care implică Qatarul în atacurile informatice ilegale la care au fost supuse conturile de e-mail ale companiei dl Broidy, precum și în acțiunile ilegale de spionaj direcționate împotriva unui cetățean american important, pe teritoriul SUA. Am notificat sau suntem în curs de a notifica toate autoritățile relevante ale SUA, incluzând aici serviciile de contraspionaj.

Indiviziii adăpostiți de Qatar, care au participat la acest atac, au crezut că pot rămâne anonimi, încercând să își acopere urmele în atacul de tip hacking asupra serverelor companiei deținute de dl Broidy. S-au înșelat. Echipa de experți în criminalitate informatică a descoperit conexiunile dintre operațiunea ilegală de atac informatic și Qatar.

Guvernul pe care îl reprezentați se iluzionează că poate să nege plauzibil această implicare, folosind agenți înregistrați și neînregistrați în Washington DC, care să disemineze informații false sau furate despre dl Broidy. Și aici v-ați înșelat. Avem dovada clară a rolului jucat de agenții voștri din Washington în atacarea și prejudicierea dl. Broidy. Cerem ca ei și alte segmente guvernamentale implicate să înceteze diseminarea de informații furate. 

Operațiunile ostile de spionaj conduse de alte state pe teritoriul american împotriva cetățenilor noștri nu vor fi tolerate. Intenționăm să tragem la răspundere toți vinovații care au participat la săvârșirea acestei infracțiuni.

Dacă, așa cum ați sugerat, asaltul asupra dl Broidy, originat în Qatar, nu a fost autorizat de guvern, atunci ne așteptăm ca autoritățile să îi tragă la răspundere pe acești actori ilegitimi care au cauzat prejudicii grave împotriva dl Broidy. Ne rezervăm dreptul ca, dacă nu luați legătura cu noi, până joi, 22 martie, să declanșăm toate mecanismele legale de compensare.”