În timp ce o parte importantă a Marii Britanii pune la îndoială existența Uniunii Europene, naționalele de fotbal ale Angliei, Țării Galilor și Irlandei de Nord vor să se impună pe „Bătrânul Continent”. Toate cele trei echipe s-au calificat în optimile de finală și își fac planuri pentru fazele superioare ale competiției din Hexagon.

Irlanda de Nord s-a înscris în „optimi”

Englezii și galezii au fost adversari în Grupa B. Trupa antrenată de Roy Hodgson s-a impus în meciul direct, scor 2-1, dar la final, „roș-albii” au încheiat pe primul loc, fiind urmați de Anglia și Slovacia. Aflată la prima participare la un Euro, Irlanda de Nord n-a făcut doar act de prezență. Fosta adversară a României, din preliminarii, a ieșit din Grupa C, din care au mai făcut parte Germania, Polonia și Ucraina, și va evolua în „optimile” de finală. Singura reprezentantă a Marii Britanii care n-a luat startul la competiția din Franța a fost Scoția – necalificată. Faza grupelor turneului final s-a încheiat miercuri seară, atunci când s-a stabilit și tabloul complet al „optimilor” de finală. Astfel, prima fază eliminatorie va debuta, mâine, de la ora 16.00, cu partida dintre Elveția și Polonia. Apoi, de la ora 19.00, Țara Galilor va înfrunta Irlanda de Nord (Dolce Sport 1), iar ziua se va încheia cu meciul Croația – Portugalia (ora 22.00, Pro TV, Dolce Sport 1).

Duminică, Franța întâlnește Irlanda (ora 16.00, Dolce Sport 1), Germania dă peste Slovacia (ora 19.00, Dolce Sport 1), iar Ungaria luptă cu Belgia (ora 22.00, Pro TV și Dolce Sport 1). Luni sunt programate ultimele două jocuri: Italia – Spania (ora 19.00, Dolce Sport 1) și Anglia – Islanda (ora 22.00, Pro TV și Dolce Sport 1)