Evenimentul Zilei > International > Raport îngrijorător! Britanicii nu mai au ÎNCREDERE în mass-media și în prezentatorii de ştiri
Raport îngrijorător!  Britanicii nu mai au ÎNCREDERE în mass-media și în prezentatorii de ştiri

Raport îngrijorător! Britanicii nu mai au ÎNCREDERE în mass-media și în prezentatorii de ştiri

Reporterii de știri din Marea Britanie au văzut cea mai mare scădere a încrederii din partea populaţiei din ultimul an, arată un nou studiu Ipsos MORI. Este cel mai amplu sondaj privind încrederea în profesii din Marea Britanie.

Prezentatorii de ştiri  au înregistrat cea mai mare scădere din ultimul an, încrederea populaţiei  ajungând de la 67% în 2017 la 62% în prezent. Raportul arată că încredere în gazdele de la știrile TV a scăzut cu cinci la suta. De asemenea meseria de jurnalist se numără printre cele cinci profesii care scad în sondaje deoarece "nu spun adevărul".

Primele profesii de încredere sunt: asistente medicale, mediciingineri și profesori.

Ipsos Mori a intervievat în Marea Britanie, între 12 și 21 octombrie, 1 1001 de adulți. Căderea în sondaje a jurnaliştilor  vine după ce britanicii au făcut peste 2000 de plângeri legate de interviul deranjat de pe Sky News între Jason Farrell și Tommy Robinson. Interviul Sky News a fost expus ca fals după ce Robinson a publicat întregul interviu netăiat pe social media. Robinson  a acuzat  Sky de "răspândirea de titluri false în întreaga lume",

Asistentele medicale, directorii publici, oamenii de ştiinţă, inginerii, bancherii sunt meseriile care prind tot mai mulă încredere din partea britanicilor. Iar preoţii cunosc un declin în  sondaj, scăzând de la 85% în 1983 și continuând să scadă de la 69% la 62% în ultimii doi ani. De departe prezentatorii de știri TV se confruntă cu cea mai mare scădere din acest an , cu cinci puncte procentuale de la 67% în 2017 la 62%.