În decembrie 2006, starul i-a trimis o scrisoare lui Nicolas Sarkozy, pe atunci ministru de Interne, în care se plângea că animalele ucise de musulmani în timpul sărbătorii Aid el Kebir sunt îmbătate înainte de a fi înjunghiate. Scrisoarea a fost publicată în revista Info-Journal, distribuită simpatizanţilor Fundaţiei Brigitte Bardot.

În scrisoare, actriţa spunea: "Ne-am săturat să fim duşi de nas de această populaţie care ne distruge, distruge ţara noastră, impunându-şi actele proprii".

Remarcile au provocat indignarea mai multor asiociaţii anti-rasiste din Franţa, printre care se numără şi Liga Drepturilor Omului.
Absentă de la audieri, din cauza unei artroze la şold ce nu-i permite să se deplaseze, Brigitte Bardot, în vârstă de 73 de ani, a adresat o scrisoare tribunalului în care a scris: "Sunt scârbită din cauza hărţuirilor la care sunt supusă" din partea acestor asociaţii.

"Voi tăcea doar atunci când vor înceta să îmbete animalele supuse ritualului sacrificării", a adăugat actriţa, subliniind că este "obosită şi plictisită".

"Şi eu sunt obosită şi plictisită", i-a răspuns procurorul, amintind de alte patru condamnări ale lui Brigitte Bardot pentru fapte similare, din 1997. Tribunalul va da verdictul pe 3 iunie.

Bardot, care se consacră apărării drepturilor animalelor de peste 20 de ani, a fost condamnată, în 2004, la plata unei amenzi de 5.000 de euro pentru incitare la ură rasială în cartea sa "Un strigăt în tăcere".

Citiţi şi: Maidanezii mutilează încă un copil

(10:36)