Evenimentul Zilei > Actualitate > Bricul „Mircea” promovează, în marşul de instrucţie, litoralul românesc
Bricul „Mircea” promovează, în marşul de instrucţie, litoralul românesc

Bricul „Mircea” promovează, în marşul de instrucţie, litoralul românesc

Nava şcoală „Mircea” efectuează, în perioada 1iulie-10 august, marşul anual de intrucţie în Marea Mediterană, prilej cu care, în premieră, cadeţii vor promova, în porturile de escală, litoralul românesc şi destinaţiile turistice din ţară.

Itinerariul de marş cuprinde escale  în patru porturi din Italia, Spania, Franţa şi Muntenegru. Echipajul de la bordul velierului este format din 157 de membri, dintre care 29 de studenţi de la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" şi 52 de elevi ai Şcolii Militare de Maiştri Militari "Amiral Ion Murgescu". Alături de cadeţii români, la marşul de instrucţie vor participa şi 13 cadeţi străini din Bulgaria, China, Grecia, Polonia şi Turcia.Pe timpul celor 40 de zile de marş, bricul va parcurge peste 4500 mile marine în Marea Neagră şi Marea Mediterană, pe parcursul cărora studenţii şi elevii vor căpata noi deprinderi marinăreşti şi profesionale.

Pentru prima dată în istoria voiajelor de instrucţie, marinarii români de la bordul velierului vor promova, oficial, destinaţiile turistice româneşti si statiunea Mamaia. Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a solicitat şi a obţinut de la  Asociaţia Litoral broşurile de promovare a staţiunii Mamaia-Sat Vacanţă şi pliantul de "nightlife", în limba engleză şi italiană. „De asemenea, am făcut demersuri la Autoritatea Naţională pentru Turism pentru a le pune la dispoziţie şi materiale de promovare despre România, în vederea distribuirii în porturile de escală. In aceste porturi, cadeţii vor purta tricouri şi brelocuri imprimate cu „Mamaia Style”, spune preşedintele Asociaţiei Litoral, Corina Martin.