Evenimentul Zilei > International > Un Brexit violent?Trupele speciale din „Buncărul Pindar”, folosite doar în cazul urgenţelor naţionale sau război, au fost activate
Un Brexit violent?Trupele speciale din „Buncărul Pindar”, folosite doar în cazul urgenţelor naţionale sau război, au fost activate

Un Brexit violent?Trupele speciale din „Buncărul Pindar”, folosite doar în cazul urgenţelor naţionale sau război, au fost activate

O echipă specială foarte bine pregătită din „Buncărul nuclear Pindar”, plasat sub Ministerului Apărării, Marea Britanie, a fost „activată” pentru a se pregăti de un scenariu Brexit care nu are legătură cu raţiunea oamenilor, aşteptându-se la violenţe stradale. În plus, șefii militari au cheltuit deja cel puțin 23 de milioane de lire sterline pentru depozitarea produselor alimentare, a combustibilului, a pieselor de schimb și a muniției.

Cine a spus că ieşirea din UE s-ar putea face destul de uşor s-a înşelat. Operațiunea Redfold, după cum a fost numită, va face ca 3.500 de militari să fie puşi în standby, deoarece Guvernul Maiestății Sale se pregătește să intre în "modul de pregătire specială" datorită unui scenariu de temut legat de Brexit.

Buncărul numit "Pindar", care adăposteşte trupele speciale, este amplasat sub Ministerul Apărării și este folosit doar într-o perioadă de război sau de urgență națională. Ieșirea se apropie rapid și nu există încă un acord la orizont, iar controlul planificării legate de Brexit va preluat de comitetul de urgență numit "Cobra", a declarat un oficial guvernamental pentru sky.news.  

Trupele vor fi  folosite şi pentru a ajuta la transportul produselor alimentare, combustibilului și a altor produse în întreaga țară. O echipă de 200 a fost pregătită să transporte cisternele de combustibil către benzinării, dacă este necesar. Bazele militare ar putea, de asemenea, să fie obligate să-și deschidă porțile pentru a permite parcarea camioanelor cu produse.

Operațiunea Redfold este  "operaţiunea militară" pregătită oricând în caz de urgență – cunoscută sub numele de Operation Yellowhammer, a mai scrie  Sky.  Nu este pentru prima dată când britanicii au primit avertismente legate de Brexit. Guvernul a avertizat deja oamenii cu privire la potențiala necesitate de depozitare a alimentelor și medicamentelor, temându-se că tulburările civile ar putea apărea și că lira s-ar prăbuși dacă Marea Britanie va ieşi din UE fără un acord de retragere. O companie germană deținea chiar 600 de tone de hârtie igienică în depozitele din Marea Britanie pentru a evita întreruperea livrărilor, mai spune sursa menţionată.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne a declarat: "Suntem întotdeauna dispuși să susținem planificarea guvernamentală mai amplă pentru orice scenariu și ne-am angajat să susținem cu 3.500 de militari în pregătirea pentru a ajuta la planurile de urgență".