Într-un interviu acordat BBC, Nigel Farage a declarat că s-a făcut o „greșeală enormă” atunci când i s-a încredințat Theresei May, care a militat pentru rămânerea în UE, misiunea de a pune în aplicare Brexitul.

Mai mult, Farage, care își anunțase acum câteva luni retragerea din politică, atrage atenția că Brexitul se află acum în real pericol, dacă laburiștii preiau guvernarea: „Dacă vom avea o coaliție condusă de Corbyn (șeful Partidului Laburist – n.r.), Brexitul este în pericol.”

El a spus că în această situație ar putea fi convocat un al doilea referendum pentru a-i întreba pe britanici dacă mai doresc să iasă din UE.

Un al doilea referendum a fost cerut de eurofili chiar începând cu a doua zi după primul referendum din iunie 2016.

Întrebat dacă răsturnarea de situație de pe scena britanică și punerea în pericol a Brexitului îl vor determina să revină în politică, Farage a răspuns: „Nu am de ales, trebuie. Nu asta am plănuit, nu asta doream – a fost grozav să conduc Ukip și să pun presiune pe Cameron pentru a organiza referendumul, să lucrez în campania pentru referendum și să câștigăm. Am activat Articolul 50. Credeam că s-a făcut tot ce trebuia.”

 

Te-ar putea interesa și: