„Nu trebuie doar să părem că am putea pleca, trebuie să o și facem”, a spus el. 

Marea Britanie este decisă să părăsească negocierile cu UE privind retragerea din Uniune, dacă Bruxelles-ul nu renunță la exorbitanta sumă de 100 de miliarde de euro pe care ar trebui să o plătească Regatul Unit, a avertizat David Davis. 

Secretarul pentru Brexit a declarat că negocierile vor intra într-o criză de la început, pentru că UE refuză să discute un acord comercial, până când Londra nu va achita „nota de plată pentru Brexit”, scrie The Independent. 

În urma cererilor venite din partea statelor membre, negociatorii UE au revizuit calculele inițiale, pentru a crește numărul responsabilităților pentru care trebuie să plătească Marea Britanie. Printre acestea se numără plata unor subvenții pentru ferme și taxe de administrare ale UE, care ar putea continua după ce Marea Britanie părăsește UE oficial, până în 2020. 

Davis declara că lui i se pare mult și un miliard de euro, iar celelalte țări membre ar trebui să-și modifice poziția, dacă vor să facă progrese în acest sens. „Nu trebuie doar să părem că putem pleca, ci trebuie să fim capabili să plecăm”, a explicat oficialul britanic pentru Sunday Times. 

„În anumite circumstanțe, dacă va fi necesar, vom putea face asta”, a adăugat el. Întrebat dacă ar ieși pur și simplu dintr-o întâlnire, Davis a răspuns: „Așteptați și veți vedea!”. 

Davis a respins cererea ca toți cetățenii care au trăit în Marea Britanie să primească drepturi depline de a trăi, munci și pretinde ajutoare sociale în această țară. „Cum, Doamne, am putea manageria o astfel de cerință?”, a întrebat el. 

Manifestul conservator, lansat marți, confirmă că Marea Britanie ar putea plăti, în continuare, UE, după ce părăsește Uniunea. 

 

Te-ar putea interesa și: